• Jouw persoonlijke energieverbruiksmanager


  • Bespaar gemiddeld 8% op je energierekening


  • Inzicht in energie- en gasverbruik


  Geplaatst op 7 december 2015

Deze week is er bij mij een Slimme meter geplaatst, Elektra en Gas.

Dus gelijk op zoek gegaan naar een interface om mijn energie verbruik te kunnen meten.

Via de site www.energieverbruiksmanagers.nl , viel mijn oog op de iungo en mede door de eenvoud, mogelijkheden en goede recensies heb ik voor deze gekozen.

Het is niet één van de goedkoopste, maar wilde zeker geen abonnement en geen centrale opslag ergens op een onbekende server.

Dus besteld en een dag later in huis, ik had al voorbereidingen getroffen in de meterkast, een extra stopcontact geplaatst en een netwerkkabel getrokken van mijn meterkast naar de kelder waar mijn netwerkapparatuur staat.

Na het aansluiten op de Slimme meter (Kaifa MA304 – 3-fase), de netwerkkabel aangesloten en de spanning erop gezet, vervolgens naar mijn PC en de link ingetypt. Eerst even aangegeven welk type Slimme meter ik heb en de data stroomde gelijk binnen. Werkelijk zeer vriendelijk en super eenvoudig.

Wat mij opvalt is de duidelijkheid van het menu en de grafieken en de korte refresh tijd om de 2 á 3 seconde nieuwe data (Electra) en je ziet gelijk het vermogens verloop en de kosten.

Ook heel handig en informatief is het menu Extra, daar kan je het stroomverbruik per Fase (L1, L2 en L3) apart zichtbaar maken en dus ook gericht zoeken naar stroomvreters, ook de grafieken zijn heel modulair gebouwd en naar eigen wens zichtbaar te maken.

Daarna, Ook op mijn mobiele telefoon de app van Iungo gedownload en binnen 2 seconde draaide het zonder enige moeite.

Enige kleine schoonheid detail is dat in het menu Extra onder Bronnen alles in het Nederlands is, maar sommige woorden in het Engels. Bijvoorbeeld Current i.p.v. stroom en Tariff i.p.v. Tarief.

Ik ben met deze aankoop zeer tevreden en hoop twijfelaars te overtuigen dat dit echt een top product is en dat zeker nog veel nieuwe snufjes zal leveren.

Het is mij zeker 5 sterren waard.

Terug naar overzicht

Other news

loading...
  • apparaten bedienen


    Wat kost de verlichting? En hoeveel energie verbruikt je tv-decoder? Met tussenstekkers biedt iungo inzicht per apparaat en kun je ze zelfs op afstand aan- en uitzetten. Zo houd je controle over de energieverbruikers. Met behoud van comfort.

    Lees meer
 

 

icon-inzicht-energieverbruik2

inzicht in energieverbruik

 

iungo geeft realtime inzicht in je energieverbruik. Ontdek welke apparaten de meeste energie verbruiken. En welke acties je vervolgens kunt ondernemen om te besparen. Elke 10 seconden ververst iungo de gegevens. Zo zie je direct wat er gebeurt. 

Lees meer

 

 

icon-apparaten-bedienen-new

controle over apparaten

 

De tv of geluidsinstallatie aan laten staan? Met één klik schakel je de apparaten aan of uit. Gewoon vanuit je bed of vanaf je werk. En het mooie is: iungo is binnenkort ook te koppelen met bestaande systemen. Handig!

Lees meer

Lampen bedienen

 

Ook lampen zijn met behulp van tussenstekkers op afstand te bedienen. Zo staan ze nooit onnodig aan. Zet ze eenvoudig aan of uit via je smartphone, tablet of computer. Maak je gebruik van draadloze systemen? Dan zijn ze binnenkort simpel te koppelen aan iungo.

Lees meer

Realtime inzicht in energie- en gasverbruik

 

Met iungo heb je altijd realtime inzicht in je energie- en gasverbruik. Via smartphone, tablet en computer zie je in één oogopslag wat je verbruikt. En belangrijker nog: wat het kost. Alle gegevens worden overzichtelijk gepresenteerd. Zo wordt besparen heel eenvoudig. 

LEES MEER

 

 

onafhankelijk en abonnementsvrij

onafhankelijk en abonnementsvrij

 

iungo is abonnementsvrij en niet gebonden aan een energiemaatschappij. Dat betekent: geen maandelijkse kosten, wel gratis updates. En stap je over naar een andere energieleverancier? Of ga je verhuizen? Dan verhuist iungo gewoon met je mee.

LEES MEER

 

 

duurzaam gemaakt

 

iungo staat voor duurzaam. En is daarom ook duurzaam ontwikkeld. De onderdelen die zijn gebruikt, brengen zo min mogelijk schade aan onze planeet. Een bewuste keuze dus. Geen tantulm (coltan) of Lithium, maar keramische condensatoren en een Super Cap.

 

Lees meer

 

zonnepanelen meten

Zonnepanelen op het dak? Dan wil je weten wat ze opleveren. Met iungo krijg je inzicht in de prestatie in combinatie met je eigen energieverbruik. Ontdek hoeveel energie ze opwekken, wat je aan energie verbruikt en wat je uiteindelijk bespaart. 

LEES MEER

 

zonnepanelen meten

 

Bestel iungo eenvoudig via onze webshop.  BESTELLEN