• Jouw persoonlijke energieverbruiksmanager


  • Bespaar gemiddeld 8% op je energierekening


  • Inzicht in energie- en gasverbruik


  Geplaatst op 9 march 2017

Meten is weten en dat geldt niet alleen voor het goed in de gaten houden van het verbruik maar ook in hoeverre de verwachtingen van de PV-installatie worden waargemaakt. Dit is het bestuur aan haar leden van de VvE immers verplicht. Na veel zoeken werd besloten om een iungo aan te schaffen om met name dat laatste mogelijk te maken.

Het werkte niet direct omdat de breakout box het niet deed maar ook dat was binnen de kortste keren opgelost. Dezelfde dag nog een nieuwe toegestuurd gekregen en later de defecte unit teruggestuurd. Dat is dus de insteek van dit bedrijf. Alleen iungo bleek de oplossing te bieden waarbij de data in huis blijven en in real-time teraadplegen zijn. Toch hadden wij nog een wens die op dat moment nog niet beschikbaar was maar waar kennelijk wel al binnen de iungo-ploeg over werd nagedacht, namelijk een "kiosk". De term "kiosk" staat voor het presenteren van informatie op een scherm(pje) in een (semi) publieke ruimte in een vastgesteld formaat en liefst zonder voor dat doel onnodige toeters en bellen.

Tot onze grote verbazing was binnen twee weken de kiosk beschikbaar en werkt sindsdien tot volle tevredenheid. Alle bewoners van het appartementcomplex Parkhof kunnen tussen 08:00 en 20:00 zien wat de opbrengst is van de PV-installatie en wat er op dat moment aan de energiemaatschappij wordt geleverd. Er zijn nog wat wensen voor een paar aanpassingen van de software van de iungo maar de betrokkenheid van het iungo team zal er zeker voor zorgen dat ook daar nog naar wordt gekeken.

Na een eerdere desillusie met een andere potentiële leverancier heeft iungo met een klein, zeer vakkundig en klantvriendelijk team voor ons bewezen de juiste partner te zijn voor dit onderdeel van de PV-installatie. Een team van veel wol en weinig geschreeuw om een oud Nederlands spreekwoord maar eens aan de werkelijkheid aan te passen.

Terug naar overzicht

Other news

loading...
  • apparaten bedienen


    Wat kost de verlichting? En hoeveel energie verbruikt je tv-decoder? Met tussenstekkers biedt iungo inzicht per apparaat en kun je ze zelfs op afstand aan- en uitzetten. Zo houd je controle over de energieverbruikers. Met behoud van comfort.

    Lees meer
 

 

icon-inzicht-energieverbruik2

inzicht in energieverbruik

 

iungo geeft realtime inzicht in je energieverbruik. Ontdek welke apparaten de meeste energie verbruiken. En welke acties je vervolgens kunt ondernemen om te besparen. Elke 10 seconden ververst iungo de gegevens. Zo zie je direct wat er gebeurt. 

Lees meer

 

 

icon-apparaten-bedienen-new

controle over apparaten

 

De tv of geluidsinstallatie aan laten staan? Met één klik schakel je de apparaten aan of uit. Gewoon vanuit je bed of vanaf je werk. En het mooie is: iungo is binnenkort ook te koppelen met bestaande systemen. Handig!

Lees meer

Lampen bedienen

 

Ook lampen zijn met behulp van tussenstekkers op afstand te bedienen. Zo staan ze nooit onnodig aan. Zet ze eenvoudig aan of uit via je smartphone, tablet of computer. Maak je gebruik van draadloze systemen? Dan zijn ze binnenkort simpel te koppelen aan iungo.

Lees meer

Realtime inzicht in energie- en gasverbruik

 

Met iungo heb je altijd realtime inzicht in je energie- en gasverbruik. Via smartphone, tablet en computer zie je in één oogopslag wat je verbruikt. En belangrijker nog: wat het kost. Alle gegevens worden overzichtelijk gepresenteerd. Zo wordt besparen heel eenvoudig. 

LEES MEER

 

 

onafhankelijk en abonnementsvrij

onafhankelijk en abonnementsvrij

 

iungo is abonnementsvrij en niet gebonden aan een energiemaatschappij. Dat betekent: geen maandelijkse kosten, wel gratis updates. En stap je over naar een andere energieleverancier? Of ga je verhuizen? Dan verhuist iungo gewoon met je mee.

LEES MEER

 

 

duurzaam gemaakt

 

iungo staat voor duurzaam. En is daarom ook duurzaam ontwikkeld. De onderdelen die zijn gebruikt, brengen zo min mogelijk schade aan onze planeet. Een bewuste keuze dus. Geen tantulm (coltan) of Lithium, maar keramische condensatoren en een Super Cap.

 

Lees meer

 

zonnepanelen meten

Zonnepanelen op het dak? Dan wil je weten wat ze opleveren. Met iungo krijg je inzicht in de prestatie in combinatie met je eigen energieverbruik. Ontdek hoeveel energie ze opwekken, wat je aan energie verbruikt en wat je uiteindelijk bespaart. 

LEES MEER

 

zonnepanelen meten

 

Bestel iungo eenvoudig via onze webshop.  BESTELLEN