• Jouw persoonlijke energieverbruiksmanager


  • Bespaar gemiddeld 8% op je energierekening


  • Inzicht in energie- en gasverbruik


  Geplaatst op 4 december 2018

23 november 2018

Ruim één week geleden zijn bij mijn oude woonboerderij zonnepanelen geplaatst, komende week volgt een warmtepomp installatie. De motivatie hiervoor is dat, afgezien of dit financieel voordeel oplevert tov. gebruik van fossiele brandstoffen, ik naar mijn familie toe wilde laten zien dat we zelf ook iets kunnen doen aan het energiebeleid.

Het is voor mij dan ook niet alleen leuk om inzicht te hebben in gebruiksgegvens, ik vind het ook belangrijk om simpelweg een direct signaal te krijgen en te kunnen delen daar waar ik op kan letten in mijn energieverbruik om ons gedrag te verbeteren.

Bij de installatie van de benodigde slimme meter werd de mogelijkheid van verbruiksmanagers onder mijn aandacht gebracht. Na een kort onderzoekje kwam ik algauw bij IUNGO uit:

Het systeem slaat geen data op in de cloud, is standaard uitgebreid in zijn rapportages, is real-time inzichtelijk en is mijn insziens robuust en betrouwbaar.

IUNGO Modbus brutoproductiemeters zijn door mijn installateur geplaatst tijdens de panelen installatie. De IUNGO controller aansluiten op de slimme meter was een fluitje van een cent om zelf te doen, waarna het direct 'plug and play' was met het monitoren van data.

Het meest onder de indruk ben ik nog van de standaard rapportage inzichten die beschikbaar zijn. Deze zijn enorm toegepast vanuit het gebruikersperspectief, en bieden dus precies de informatie aan -in een zeer overzichtelijke vorm- die ik zoek.

Dat stelt mij dan weer in staat het systeem beter te begrijpen en later hopelijk ook beter te kunnen tunen naar onze woonsituatie.

De paar aanvullende vragen die ik vooraf telefonisch stelde aan IUNGO om mijn shoppinglijstje goed op orde te hebben, werden zeer accuraat beantwoord en wekte goed vertrouwen op.

Mijn complimenten aan IUNGO.

Met vriendelijke groet, Casper Blom

Terug naar overzicht

Other news

loading...
  • apparaten bedienen


    Wat kost de verlichting? En hoeveel energie verbruikt je tv-decoder? Met tussenstekkers biedt iungo inzicht per apparaat en kun je ze zelfs op afstand aan- en uitzetten. Zo houd je controle over de energieverbruikers. Met behoud van comfort.

    Lees meer
 

 

icon-inzicht-energieverbruik2

inzicht in energieverbruik

 

iungo geeft realtime inzicht in je energieverbruik. Ontdek welke apparaten de meeste energie verbruiken. En welke acties je vervolgens kunt ondernemen om te besparen. Elke 10 seconden ververst iungo de gegevens. Zo zie je direct wat er gebeurt. 

Lees meer

 

 

icon-apparaten-bedienen-new

controle over apparaten

 

De tv of geluidsinstallatie aan laten staan? Met één klik schakel je de apparaten aan of uit. Gewoon vanuit je bed of vanaf je werk. En het mooie is: iungo is binnenkort ook te koppelen met bestaande systemen. Handig!

Lees meer

Lampen bedienen

 

Ook lampen zijn met behulp van tussenstekkers op afstand te bedienen. Zo staan ze nooit onnodig aan. Zet ze eenvoudig aan of uit via je smartphone, tablet of computer. Maak je gebruik van draadloze systemen? Dan zijn ze binnenkort simpel te koppelen aan iungo.

Lees meer

Realtime inzicht in energie- en gasverbruik

 

Met iungo heb je altijd realtime inzicht in je energie- en gasverbruik. Via smartphone, tablet en computer zie je in één oogopslag wat je verbruikt. En belangrijker nog: wat het kost. Alle gegevens worden overzichtelijk gepresenteerd. Zo wordt besparen heel eenvoudig. 

LEES MEER

 

 

onafhankelijk en abonnementsvrij

onafhankelijk en abonnementsvrij

 

iungo is abonnementsvrij en niet gebonden aan een energiemaatschappij. Dat betekent: geen maandelijkse kosten, wel gratis updates. En stap je over naar een andere energieleverancier? Of ga je verhuizen? Dan verhuist iungo gewoon met je mee.

LEES MEER

 

 

duurzaam gemaakt

 

iungo staat voor duurzaam. En is daarom ook duurzaam ontwikkeld. De onderdelen die zijn gebruikt, brengen zo min mogelijk schade aan onze planeet. Een bewuste keuze dus. Geen tantulm (coltan) of Lithium, maar keramische condensatoren en een Super Cap.

 

Lees meer

 

zonnepanelen meten

Zonnepanelen op het dak? Dan wil je weten wat ze opleveren. Met iungo krijg je inzicht in de prestatie in combinatie met je eigen energieverbruik. Ontdek hoeveel energie ze opwekken, wat je aan energie verbruikt en wat je uiteindelijk bespaart. 

LEES MEER

 

zonnepanelen meten

 

Bestel iungo eenvoudig via onze webshop.  BESTELLEN