• Jouw persoonlijke energieverbruiksmanager


  • Bespaar gemiddeld 8% op je energierekening


  • Inzicht in energie- en gasverbruik


  Geplaatst op 26 january 2015

Al een poosje was ik op zoek naar een manier om mijn energieverbruik te kunnen monitoren. De slimme meter komt voorlopig nog niet in onze regio, daarom zocht ik een manier om mijn oude meters aan te sluiten op een apparaatje dat de gegevens naar mijn ipad en pc stuurt. Een aanvullende eis was dat ik dit zonder maandelijkse kosten en onafhankelijk van de energieleverancier wil doen, omdat ik bijna elk jaar overstap.

iungo kwam bij mijn zoektocht regelmatig naar voren. Maar tsja, het is een nog klein bedrijf, zou het me bevallen? Toen bleek dat ik 30 dagen de set kon uitproberen. Als iungo me niet beviel, kon ik het weer retourneren. Dus ik besloot de stap te zetten. Het pakje kwam snel, maar de meeste tijd was ik kwijt aan het goed aanbrengen van de sensoren. Dat was even lastig, maar dat schijnt bij alle aansluitingen op de oude meters een nauwkeurig klusje te zijn. Dat er ook schakelaars van Z-Wave aangesloten kunnen worden vind ik handig.

Door inzage in mijn gasverbruik zag ik dat tussen de middag de verwarming nog steeds aan ging. Dit bleek een instelling van jaren geleden te zijn, omdat de kinderen dan thuiskwamen uit school. Omdat we er nu nooit zijn, merkten we dat niet. De eerste besparing is dus gevonden!

Terug naar overzicht

Other news

loading...
  • apparaten bedienen


    Wat kost de verlichting? En hoeveel energie verbruikt je tv-decoder? Met tussenstekkers biedt iungo inzicht per apparaat en kun je ze zelfs op afstand aan- en uitzetten. Zo houd je controle over de energieverbruikers. Met behoud van comfort.

    Lees meer
 

 

icon-inzicht-energieverbruik2

inzicht in energieverbruik

 

iungo geeft realtime inzicht in je energieverbruik. Ontdek welke apparaten de meeste energie verbruiken. En welke acties je vervolgens kunt ondernemen om te besparen. Elke 10 seconden ververst iungo de gegevens. Zo zie je direct wat er gebeurt. 

Lees meer

 

 

icon-apparaten-bedienen-new

controle over apparaten

 

De tv of geluidsinstallatie aan laten staan? Met één klik schakel je de apparaten aan of uit. Gewoon vanuit je bed of vanaf je werk. En het mooie is: iungo is binnenkort ook te koppelen met bestaande systemen. Handig!

Lees meer

Lampen bedienen

 

Ook lampen zijn met behulp van tussenstekkers op afstand te bedienen. Zo staan ze nooit onnodig aan. Zet ze eenvoudig aan of uit via je smartphone, tablet of computer. Maak je gebruik van draadloze systemen? Dan zijn ze binnenkort simpel te koppelen aan iungo.

Lees meer

Realtime inzicht in energie- en gasverbruik

 

Met iungo heb je altijd realtime inzicht in je energie- en gasverbruik. Via smartphone, tablet en computer zie je in één oogopslag wat je verbruikt. En belangrijker nog: wat het kost. Alle gegevens worden overzichtelijk gepresenteerd. Zo wordt besparen heel eenvoudig. 

LEES MEER

 

 

onafhankelijk en abonnementsvrij

onafhankelijk en abonnementsvrij

 

iungo is abonnementsvrij en niet gebonden aan een energiemaatschappij. Dat betekent: geen maandelijkse kosten, wel gratis updates. En stap je over naar een andere energieleverancier? Of ga je verhuizen? Dan verhuist iungo gewoon met je mee.

LEES MEER

 

 

duurzaam gemaakt

 

iungo staat voor duurzaam. En is daarom ook duurzaam ontwikkeld. De onderdelen die zijn gebruikt, brengen zo min mogelijk schade aan onze planeet. Een bewuste keuze dus. Geen tantulm (coltan) of Lithium, maar keramische condensatoren en een Super Cap.

 

Lees meer

 

zonnepanelen meten

Zonnepanelen op het dak? Dan wil je weten wat ze opleveren. Met iungo krijg je inzicht in de prestatie in combinatie met je eigen energieverbruik. Ontdek hoeveel energie ze opwekken, wat je aan energie verbruikt en wat je uiteindelijk bespaart. 

LEES MEER

 

zonnepanelen meten

 

Bestel iungo eenvoudig via onze webshop.  BESTELLEN