iungo voor de bouwwereld

Naast de iungo controller voor de particuliere markt, hebben wij ook een controller ontwikkeld voor bouwbedrijven die onze controller kunnen inzetten voor NOM projecten.

Inzicht creëert bewustwording en geeft bewijslast

iungo.nl is enkele jaren actief op de markt en geeft inmiddels vele Nederlanders en Belgen inzicht in hun energieverbruik. Het voordeel van iungo is dat wij ons energiemonitoringssysteem volledig zelf hebben ontwikkeld op het gebied van zowel hardware als software, dit geeft een hoge mate van flexibiliteit. 

Ontwikkeling nieuwe variant

Door onze samenwerking met Renolution en Bouwnext hebben wij een variant ontwikkeld die op grote schaal gemakkelijk te installeren is tijdens renovatie-en/of een nieuwbouwprojecten. Dit betreft de iungo DIN RAIL module, te krijgen in 3 varianten. 

iungo din rail 
iungo elektriciteit 

iungo din-rail module

De energiemonitorsmodule is gemakkelijk middels een DIN rail behuizing in de meterkast te klikken en heeft voordelen voor zowel de bewoner als voor de andere partij, zoals bouwbedrijven en/of woningcorporaties. Aangezien het een onderdeel is van de meterkast zijn bewoners minder geneigd aan de module te rommelen. De verzamelde gegevens worden lokaal op iungo opgeslagen en verstuurd naar een server van een bouwer. De data is dus door de bewoners via een dashboard met de computer, tablet of telefoon in het eigen netwerk te raadplegen.

Bewustwording

De data is simpel te interpreteren. Wel kan het handig zijn om te zorgen dat de bewoners de data kunnen bespreken met een energiecoach van de corporatie of bouwbedrijf, zodat de bewoners ook begrijpen welk effect het eigen woongedrag heeft en waar nog bespaard kan worden zoals bijvoorbeeld het sluipverbruik.

Controle

Daarnaast wordt de data doorgestuurd naar de bouwer of de woningcorporaties. Deze kunnen controleren of de gestelde doelen worden gehaald die zijn vastgesteld vóór de renovatie of bij aanvang van de bouw. Op deze manier kunnen de installaties goed ingeregeld worden.

icon-inzicht-energieverbruik2 
 iungo test DIN-RAIL

Wat kan je aansluiten op de iungo din-rail?

 • Slimme meter

 • Zonnepanelen

 • Laadpaal

 • Warmtepomp

 • Watermeter

 • Tussenstekkers

 • Warmtewisselaar van Zehnder

 • Watermeter Mbus Kampstrup

 • Warmtemeter  Modbus van Kamstrup

 • Z-wave tussenstekkers

 • CO2 meter (CO2, temperatuur en luchtvochtigheid

 

Compleet beeld van de duurzame installaties

Naast de informatie van de slimme meter kan de iungo DIN RAIL bovenstaande installaties uitlezen en monitoren, dit zorgt er voor dat je een compleet beeld krijgt van alles wat er in een woning gebeurt. Dit is handig voor de installateur/bouwer om te monitoren of alle installaties naar behoren functioneren en of ze hun beloofde rendement halen.

 

iungo maakt het verschil met goede support

Waar andere partijen stoppen gaan wij door met informeren, ondersteunen en verbeteren. Wij denken mee met onze klanten en geven niet op voor dat een probleem is opgelost. Uit reacties van klanten merken wij dat dit enorm wordt gewaardeerd en uniek is. Wij zijn telefonisch te bereiken tijdens kantooruren en nemen we de tijd om klanten te woord te staan. E-mails worden doorgaans dezelfde werkdag nog beantwoord.

iungo Warmtepomp 
 
Opties iungo DIN RAIL Lite     iungo DIN RAIL Standaard        iungo DIN RAIL XL     
Z-wave   √  √  √
Modbus   optie *  √  √
RS 232   optie*  √  √
Zehnder  optie*
GSM  X X
S0 aansluiting  √
 * 1 van deze opties is mogelijk      

      technische specificaties

            Aansluitingen:

            -          Slimme meter poort (RJ12)

            -          Modbus

            -          Zehnder communicatie poort

            -          LAN connectie ( 100 MB RJ45)

            -          7 tot 24V voedingsaansluiting (klemschroeven)

            -          2 pulsingangen voor S0 meters

      

         Technische specificaties:

         -          Afmetingen: standaard DIN, 4eenheden breed

         -          Verbruikt zelf maximaal 1,5 watt

        Verschillende opties

         -          Optioneel: Wireless Z-Wave radio (868.42 MHz)

         -          Optioneel: WM-Bus (draadloos Mbus)

          -         Optioneel: GSM modem

 

Bestel iungo eenvoudig via onze webshop.   BESTELLEN