iungo voor de bouwwereld

Naast de iungo controller voor de particuliere markt, hebben wij ook een controller ontwikkeld voor bouwbedrijven die onze controller kunnen inzetten voor NOM projecten.

Inzicht en meer....

Vanaf 2015 richten wij ons op de bouwwereld en hebben wij onze, speciaal voor de bouwwereld ontwikkelde Energymodule, in gebruik. Samen met Enermatics monitoren wij op dit moment ruim 220 NOM woningen van Renolution en Bouwbedrijf Kreeft Bouw, waaronder de VVE Ellen te Assen en Taets van Amerongen te Renswoude. Binnenkort start de monitoring in de Toren van Hoorn waar we voor Beerepoot installatie techniek de IUNGO Energy Module leveren. We verzorgen de monitoring voor Plushuis, die een gestandaardiseerde aanpak hebben om snel en soepel tot een goed integraal ontwerp en een goed gebouwd Plushuis te komen. Naast NOM woningen en Plushuizen monitoren wij ook diverse andere objecten, waarbij alleen inzicht belangrijk is.  

Onze module wordt gebruikt voor zowel renovatie als voor nieuwbouwprojecten. Daarnaast is het een instrument om te zorgen dat de EPV netjes en eenvouding in rekening gebracht kan worden. 

IUNGO levert de hardware, hiervoor gebruiken we de IUNGO DinRail Energy Module. Deze versie leveren we alleen projectmatig. Enermatics verzorgt het dashbord dat het complete inzicht geeft voor de bouwer, intallateur of projectontwikkelaar. 

Samen met Enermatics zijn wij gecertificeerd volgens de Energieprestatie Monitoringsnorm van de Stroomversnelling

Kijk ook op www.dindat.com en www.enermatics.nl

 

 

 track trace

 

stroomversnelling

 

 

 

 

20181605 enermatics logotext tma

certificering monitoringsnorm 1.0

Zonder eenduidigheid is monitoring in de praktijk een ingewikkeld onderwerp. Wanneer er op verschillende wijze wordt gemeten door partijen, is er geen vergelijk te maken en te controleren of energieprestaties zijn geleverd. De angst dat meetdata die niet compleet, accuraat en correct is, waardoor de bewijslast ontbreekt die nodig is de EPV te kunnen innen, zorgt voor stagnatie in de markt.

Wij, een aantal andere marktpartijen, de Stroomversnelling en een aantal woningbouwcorporaties hebben in 2018 samen gewerkt aan de Energieprestatie Montoring Norm. 

Hierdoor zijn normen en eisen ontstaan waarmee alle partijen uit de voeten kunnen.  De Energieprestatie Monitoring Norm 0.1 is vanaf 2 oktober 2018 in gebruik. Wij hebben samen met Enermatics het eerste certificaat mogen ontvangen en hebben september 2019 de certificering energieprestatie Monitoring Norm 1.0 behaald. 

Dankzij de norm wordt monitoren makkelijk uitvoerbaar, veilig en betrouwbaar.

 

 

   

bewustwording en bewijslast

De data is simpel te interpreteren. Wel kan het handig zijn om te zorgen dat de bewoners de data kunnen bespreken met een energiecoach van de corporatie of bouwbedrijf, zodat de bewoners ook begrijpen welk effect het eigen woongedrag heeft en waar nog bespaard kan worden zoals bijvoorbeeld het sluipverbruik.

Controle

Daarnaast wordt de data doorgestuurd naar onze server waar deze partijen de data kunnen bekijken en kunnen beheren. Ze kunnen controleren of de gestelde doelen worden gehaald die zijn vastgesteld vóór de renovatie of bij aanvang van de bouw. Op deze manier kunnen de installaties goed ingeregeld worden.

icon-inzicht-energieverbruik2 
                    partners IUNGO Enermatics 2

Wat kan je aansluiten?

 • Slimme meter

 • Zonnepanelen

 • Laadpaal

 • Warmtepomp

 • Watermeters

 • Tussenstekkers

 • Warmtewisselaar van Zehnder

 • Watermeter Mbus Kampstrup

 • Warmtemeter Modbus van Kamstrup

 • Warmtewisselaar Orcon 

 • CO2 meter (CO2, temperatuur en luchtvochtigheid)

 • Warmtepomp Nibe

 

   
   

 

Compleet beeld van de duurzame installaties

Naast de informatie van de slimme meter kan de IUNGO DIN RAIL module bovenstaande installaties uitlezen en monitoren. Dit zorgt er voor dat je een compleet beeld krijgt van alles wat er in een woning gebeurt. Dit is handig voor de installateur/bouwer om te monitoren of alle installaties naar behoren functioneren en of ze hun beloofde rendement halen.

 

IUNGO maakt het verschil met goede support

Waar andere partijen stoppen gaan wij door met informeren, ondersteunen en verbeteren. Wij denken mee met onze klanten en geven niet op voordat een probleem is opgelost. Uit reacties van klanten merken wij dat dit enorm wordt gewaardeerd en uniek is. Wij zijn telefonisch te bereiken tijdens kantooruren en we nemen de tijd om klanten te woord te staan. E-mails worden doorgaans dezelfde werkdag nog beantwoord.

iungo Warmtepomp 
 Enematics Dashboard development web

      technische specificaties

            Aansluitingen:

            -          Slimme meter poort (RJ12)

            -          Modbus

            -          Zehnder communicatie poort

            -          LAN connectie ( 100 MB RJ45)

            -          7 tot 24V voedingsaansluiting (klemschroeven)

            -          2 pulsingangen voor S0 meters

            -          Kamstrup 

            -          Nibe warmtepomp

            -          Orcon 

   

         Technische specificaties:

         -          Afmetingen: standaard DIN, 4 eenheden breed

         -          Verbruikt zelf maximaal 1,5 watt

        Verschillende opties

         -          Optioneel: WM-Bus (draadloos Mbus)

          -         Optioneel: GSM modem

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

 

Bestel iungo eenvoudig via onze webshop.  BESTELLEN