breakoutbox

Zonnepanelen op het dak? Om naast de slimme meter ook je eigen verbruik duidelijk te krijgen, is het handig om ook de opbrengst van de zonnepanelen te ...
19.95 inclusief 21% BTW

Zonnepanelen op het dak? Om naast de slimme meter ook je eigen verbruik duidelijk te krijgen, is het handig om ook de opbrengst van de zonnepanelen te monitoren. De slimme meter geeft namelijk alleen door wat je van het energienet haalt en wat je teruglevert. Je eigen verbruik in huis is niet meer zichtbaar. Als je de zonnepanelen met een breakoutbox en een bruto productiemeter monitort kan je met IUNGO wel zien wat je eigen verbruik is.

De breakoutbox is geschikt om maximaal twee verschillende apparaten te meten, bijvoorbeeld 2 Solar-systemen, watermeters en/of laadpalen of een combinatie hiervan. Standaard zit er maar 1 x S0 kabel bij een breakoutbox.  

De opbrengst van de zonnepanelen wordt in duidelijke grafieken weergegeven. Je ziet precies hoeveel energie je zelf verbruikt, hoeveel je van de energieleverancier gebruikt  en hoeveel je teruglevert. Ook het waterverbruik en het verbruik van de laadpaal wordt in overzichtelijke grafieken getoond.

Let op: per systeem (zonnepanelen en laadpaal) heb je een bruto productiemeter nodig. Deze is ook te bestellen in onze webshop. Ben je van plan een 2e solar- installatie aan te sluiten, bestel dan een extra S0 kabel. Langere kabels zijn te bestellen bij accessoires. 

Om de kabel voor de pulsgever voor de watermeter te verlengen, kijk dan hier. Voor het uitlezen van de watermeter heb je een breakoutbox en een pulsgever voor de watermeter nodig. 

 

Wil je meer weten over het verschil tussen pulgevende meters en digitale meters, in dit artikel wordt alles uitgelegd.  https://www.iungo.nl/nl/nieuws/i/33-nieuws/218-modbus-versus-pulsgever

• geschikt voor praktisch alle Solar-systemen
• inzicht in opbrengst zonne-energie
• inzicht in de teruglevering
• Ook geschikt om pulssensoren aan te sluiten op je IUNGO en je waterverbruik te meten
• Ook geschikt voor het aansluiten van een laadpaal.
• breakout box
• 1 verbindingskabel bpm (0,6 meter) Heb je een 2e kabel nodig, vergeet niet een 2de S0 kabel te bestellen.
• langere kabel (S0 kabel) is bij accessoires te bestellen.
• 1 phoenix connector. Meer mogelijk op aanvraag.
Afmetingen (lxbxh): 69x44x23 mm
Gewicht: 45 g
Materiaal behuizing: PC ABS
Voeding: via energiecontroller iungo
Terug naar overzicht

Download hier de handleiding van iungo!

DOWNLOAD DE HANDLEIDING