p1 poort splitter

De P1 poort splitter is een handig kastje dat het mogelijk maakt om twee apparaten op de slimme meter aan te sluiten. Eén daarvan kan de IUNGO energie ...
25.00 inclusief 21% BTW

De P1 poort splitter is een handig kastje dat het mogelijk maakt om twee apparaten op de slimme meter aan te sluiten. Eén daarvan kan de IUNGO energiecontroller zijn maar dat hoeft niet per se. Ook andere energieverbruiksmanagers zoals bijvoorbeeld de Toon van Eneco zijn probleemloos aan te sluiten. Voorwaarde is dat de energiemanager geschikt is voor de P1 poort van de slimme meter. Deze multifunctionele splitter laat zien waar IUNGO voor staat. Apparaten probleemloos met elkaar laten communiceren. Het splitsen gebeurt op een "nette" manier via een zogenaamde opto-coupler. Dit houdt in dat de twee aangesloten apparaten geen elektrisch (galvanisch) contact hebben en elkaar dus niet kunnen beinvloeden. Dit maakt de splitsing veilig en bedrijfszeker.

Het werkt heel eenvoudig: Sluit de slimme meter aan op de "P1 (meter) poort" en de twee andere apparaten op de uitgaande poorten. Let er op dat één van de uitgaande poorten een "master" is en de ander "slave". De "slave-poort" werkt alleen als er een apparaat op de "master-poort" is aangesloten.

Deze versie heeft de mogelijkheid om het master apparaat te voeden vanuit de P1 poort (dit werkt alleen voor slimme meters vanaf versie DSMR4), op de slave kant van de splitter moet de voeding altijd vanaf het aangesloten apparaat komen. 

Let bij het aansluiten van de splitter altijd op dat je de juiste kabels gebruikt, de splitter wordt geleverd met een P1 kabel die de splitter aan de slimme meter verbindt. En voor het aansluiten van apparaten aan de splitter moeten ook altijd de bij het apparaat geleverde kabels gebruikt worden.

• p1 poort splitter
• p1 kabel (circa 60 cm)
Geschikt voor DSMR2, DSMR3, DSMR4, SMR5, ESMR
Afmetingen (lxbxh): 69x44x23 mm
Gewicht: 45 g
Materiaal behuizing: PC ABS
Terug naar overzicht

Download hier de handleiding van iungo!

DOWNLOAD DE HANDLEIDING