Artikel retourneren binnen 14 dagen
Wanneer je een artikel wilt retourneren, doe je dit onder vermelding van je NAW gegevens in de originele verpakking naar:

IUNGO.NL BV
Paxtonstraat 5f
8013 RP Zwolle

Je hebt het recht om je bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Je hebt na annulering nogmaals 14 dagen om je product retour te sturen. Je krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van je eigen huis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Indien je gebruik maakt van dit herroepingsrecht, moet het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan iungo geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kun je contact met ons opnemen via onze klantenservice. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na ontvangst van je retour terugstorten. Een aantal artikelen vallen niet onder het herroepingsrecht als ze in gebruik genomen zijn. Dit geldt met name voor de bruto productiemeters, deze meters zijn MID gekeurd en kunnen daardoor niet meer op nul gezet worden. Wil je er toch één retour sturen, neem dan eerst contact met ons op.  

Retourneren na 14 dagen 
Wij hanteren 1 maand bedenktijd. Echter 14 dagen na de koop vergoeden wij de verzendkosten niet meer. Je krijgt dan alleen het orderbedrag gecrediteerd, exclusief de verzendkosten.  

Verkeerd artikel ontvangen
Mocht je een verkeerde bestelling hebben ontvangen, neem dan alsjeblieft contact op met onze klantenservice en verschaf ons je ordernummer dan kijken we wat er is misgegaan.

Defect artikel ontvangen
Wanneer je denkt dat er iets mis is met één van de product(en), laat dit dan binnen 14 dagen weten aan onze klantenservice en wij zullen kijken wat we voor je kunnen doen. Als het nodig is vragen wij je het product naar ons op te sturen voor reparatie.  

Ontvangst retourzending
Zodra de retourzending is behandeld, ontvangt je hiervan een bevestiging per e-mail. Mocht je deze e-mail echter binnen 5 werkdagen na het opsturen van de zending niet hebben ontvangen, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vervangend artikel
Wij verwerken de vervanging binnen 5 dagen na ontvangst van de retourzending. Wanneer de vervangende bestelling wordt verzonden, stellen wij je hiervan op de hoogte.

Retourbetaling
Een retourbetaling nemen wij binnen 5 werkdagen na ontvangst van de retourzending in behandeling. Per e-mail laten wij weten dat de retourzending in behandeling is genomen. Het kan echter wel 5 tot 10 werkdagen duren voordat je je retourstorting hebt ontvangen. Dit is afhankelijk van de bank en de betalingsmethode die je hebt gebruikt.

Verzendkosten retourzending 
Verzendkosten ten gevolge van een retourzending worden niet vergoed.

Verzendkosten bij reparatie of defect product binnen garantietermijn
Wanneer een bij iungo gekocht product retour gezonden wordt vanwege reparatie of voor het omruilen van een defect product binnen de garantietermijn, neemt IUNGO de verzendkosten op zich.

Wanneer na onderzoek blijkt dat het defecte product door toedoen van de klant (ongebruikelijk gebruik etc) defect is gegaan, zijn de verzendkosten voor rekening van de consument.

LET OP: In 90% van de gevallen merken wij na onderzoek dat het retourgekomen product niet defect is. Wij vragen eerst contact met ons op te nemen zodat we de storing goed kunnen bespreken. Wij zijn anders genoodzaakt om de gemaakte verzendkosten in rekening te brengen bij de klant.