Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Onderwerp: Test tussenstekkers

Test tussenstekkers 3 jaren 6 maanden geleden #124

  • Jack Hack
  • Jack  Hack's Profielfoto
  • Offline
  • Expert Boarder
  • Berichten: 83
  • Ontvangen bedankjes 39
Het idee van testen van tusenstekkers is gestart in REV2368 - BETA, omdat het er in eerste instantie op leek dat lage opgenomen vermogens van een laptop in standby, niet goed werden uitgelezen.

Het onderstaande was de aanleiding om eens een test te starten.

Mr Jack schreef :
Rodney schreef :
Mr Jack schreef :
Rodney schreef :
HelloEarthling schreef :
Mr Jack schreef :
Maar... Ik ben wel beniewd wat er gegegistreerd wordt in de database. Je bent in ieder geval (volgens mij) niets kwijt mbt tot het totaal verbruik als je een paar keer geen verbinding hebt. Dat wordt namelijk cummulatief, in een eigen register op de Fibaro stekker, opgeslagen en door iungo uitgelezen.

Helemaal correct, iungo gebruikt twee verschillende manieren van registreren van data. De momentane waarden van vermogen (Watt) worden in een database geschreven om grafieken te tekenen (gaten in de grafiek worden veroorzaakt doordat er van de stekker geen gegevens zijn ontvangen). De tweede database (los van de momentane database) leest de totale energie door de stekker (kWh) om 0:00 (of de eerste waarde na 0:00) en slaat deze op in de dagstartwaarden.
De grafiek data blijft 10 jaar zichtbaar (in aflopende resolutie), de cumulatieve waarden blijven veel langer beschikbaar.

Zo doet iungo het met alle meetwaarden (de waarden in de blokken rechts van de grafieken komen altijd uit de dag startwaarden).

Alhoewel de fibaro stekkers er goed uitzien en lekker klein zijn hebben ze een beperkt bereik, een everspring of greenwave stekker heeft minder last van "grafiek gaten". Het wil ook wel eens helpen om na verplaatsing van de stekker 3x snel op de aanmeld knop van de stekker te drukken om zo een network re-discovery te forceren.

Afstand van de fibaro t.o.v. de iungo is maar 5 a 6 meter.
Maar ik kan wel eens een leuke "zoek de verschillen" test doen.
Heb hier nog een Everspring, Greenwave en Popp stekker liggen welke nog niet in gebruik zijn.
Kwestie van even aanmelden, en dan één voor één in de zelfde situatie en locatie toepassen, en dan wat screenshots nemen over één of twee dagen.

Graag, ik ben zeer benieuwd naar de resultaten. In ons lab werken alle schakelaars zonder problemen ook op grotere afstand (16 meter). In het veld horen wij echter weleens andere geluiden.

Hey Rodney,
Heb iets te hard geroepen. De gebruikte z-wave stekker die ik voor een leuk prijsje heb gekocht, hebben geen vermogensmeting. Everspring AN157-2 en Popp 123610. Had daar niet op gelet, omdat dit voor de toepassing niet van belang was.
Er gebeuren trouwens wel vreemde dingen bij het proberen toevoegen van de Everspring. Reeds toegevoegde tussenstekkers waren ineens verdwenen in iungo. Ik vrees dat er nog configuratie restanten van een Vera 2 in zitten.
De greenwave enkele tussenstekker ga ik nog wel testen, maar die moet ik eerst vrij maken, want de 6 node versie is niet bruikbaar in combinatie met iungo.

Dit was het beeld met de fibaro tussenstekker, en de aanleiding:


De fibaro tussenstekker was het enige apparaat dat via Z-Wave met de iungo communiceerde.
Er is dus geen mesh network, maar een directe communicatie over ca 6 meter. Er bevinden zich, in een directe lijn, twee muren met deuren tussen de iungo en de tussenstekker.

Als test heb ik uiteindelijk de Greenwave tussenstekker genomen, omdat de Popp en Everspring geen vermogensmeting hebben. Deze Greenwave tussenstekker is precies op dezelfde plaats geïnstalleerd voor een goed vergelijk.
In eerste instantie zag de test er heel goed uit, totdat ik mij bedacht dat ik de Popp stekker ook nog aangemeld was in de iungo, en aangesloten was. Hierdoor is dus een mesh network ontstaan, waarbij de Popp stekker mogelijk de communicatie positie kon beïnvloeden. Dus de Popp uit het stopcontact getrokken, en weer wachten op voldoende data.

Dat de iungo lage waarden heel goed kan registreren blijkt wel uit dit plaatje


De communicatie tussen de Greenwave en iungo, blijkt beter te zijn dan tussen de Fibaro tussenstekker en iungo.


Bijlagen:
Wanneer mijn achternaam, jou hobby is met slechte bedoelingen, kunnen we geen vrienden zijn.
Laatst bewerkt: 3 jaren 6 maanden geleden door Jack Hack.
The administrator has disabled public write access.
Bedankt door: Rodney
Tijd voor maken pagina: 0.196 seconden