Geplaatst op 10 augustus 2016

In de afgelopen jaren hebben wij regelmatig de vraag gekregen van gebruikers welke functie het middelste knopje op zowel de lite versie als de standaard controller nou precies heeft. Tot aan 3 weken geleden moesten wij het teleurstellende antwoord geven dat de knop nog geen werkende functie heeft, maar dit nog wel ingebouwd ging worden. De hardware van iungo is immers zo gebouwd dat hij klaar is voor alle ontwikkelingen die komen gaan en daar alleen software voor gemaakt moet worden. Dit was dus ook het geval bij het knopje.

Vanaf versie 2500M is het mogelijk om het IP nummer van iungo vast te zetten ( we hebben regelmatig de vraag gekregen of dit mogelijk was). Standaard staat iungo op DHCP waarbij de netwerk router een IP nummer aan iungo geeft. De router houdt zelf bij welke nummers vrij zijn en houdt zo de controle over het netwerk. In de meeste gevallen is dit de beste methode.

Het mogelijke nadeel van deze methode is dat de iungo wel eens een nieuw IP nummer kan krijgen en dat gebruikers die een vaste snelkoppeling naar het iungo IP nummer gemaakt hebben deze moeten vervangen voor een nieuw link. ( via www.atedec.com/iungo is altijd het meest recente IP nummer te vinden).

Om dit te voorkomen kan iungo dus ook op een vast IP nummer gezet worden. De meeste routers hebben de mogelijkheid om een apparaat altijd hetzelfde IP nummer te geven ( zelfs via DHCP). Het IP nummer word dan gekoppeld aan het unieke MAC adres van het apparaat. Deze methode heeft de voorkeur!

Mocht de router deze functie niet hebben dan kan je via de instellingen van iungo het IP nummer vastzetten. Hierbij moet je er wel voor zorgen dat dit vaste nummer niet in de DHCP pool van de router zit (raadpleeg hiervoor de handleiding van de router).

Wanneer de iungo niet meer bereikbaar is na het instellen van een vast IP nummer  kan je via het knopje ( 5 seconden vasthouden) de standaard netwerk instellingen herstellen (DCHP).

Terug naar overzicht

Ander nieuws

loading...

 

Bestel iungo eenvoudig via onze webshop.  BESTELLEN