Geplaatst op 17 maart 2017

Vijf jaar geleden is in het bouwbesluit van 2012 vastgelegd dat vanaf 1 april 2017 alle kinderdagverblijven (bestaande bouw en nieuwbouw) moeten voldoen aan de strenge eisen die zijn opgenomen in dit bouwbesluit.

In de nieuwe eisen is ook opgenomen dat de maximale CO2- waarde in alle verblijfsruimten maximaal 1000 ppm mag bedragen. Dit betekent dat de GGD mag gaan handhaven wanneer de luchtkwaliteit niet voldoet aan de vastgestelde norm.

Vanaf 1 april zijn alle kinderdagverblijven daarom verplicht om hun CO2 gehalte in elke ruimte te monitoren. En daar kan iungo je bij helpen!

De iungo controller kan gekoppeld worden met de MCO Home CO2 sensor. De aangesloten sensoren sturen belangrijke informatie door naar iungo. Hier wordt alles opgeslagen en kunnen er CSV exports gemaakt worden voor bewijs richting de GGD.

Naast dat de CO2 sensor inzicht geeft in het CO2 gehalte, toont hij ook de binnentemperatuur, luchtvochtigheid en VOC (vluchtige organische componenten).

De CO2 sensor beschikt ook over een eigen scherm waardoor je ook gemakkelijk in de desbetreffende ruimte gemakkelijk de CO2-waarde in de gaten kan houden.

CO2-dag-09-03-2017

CO2-week-voorbeeld

En beschik je over een slimme meter? Dan kan je als bijkomend voordeel ook nog inzicht krijgen in je gas & elektriciteitsverbruik. Dit wordt allemaal gepresenteerd in een overzichtelijk dashboard.

Inmiddels gaat het eerste kinderdagverblijf aan de gang met het monitoren van de CO2 waarden met behulp van iungo.

Wil je meer informatie? Of wil je een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op via info@iungo.nl of bel met 038-3801050.

 

Terug naar overzicht

Ander nieuws

loading...

 

Bestel iungo eenvoudig via onze webshop.  BESTELLEN