Geplaatst op 22 september 2017

Stem op ons 

Stichting Natuur & Milieu, Stedin en Liander hebben ons genomineerd voor de Frisse Dingen Innovation Award 2017. Het doel van Frisse Dingen is het stimuleren van producten of diensten op energiegebied, die helpen om Nederland te verduurzamen.

 

Natuur & Milieu zet zich, samen met partners, in voor een duurzame wereld. Een wereld waarin huishoudens zelf energie produceren, geen fossiele gassen meer gebruiken en waar de meerderheid van de Nederlanders in elektrische auto’s rijdt. Deze duurzame droom kent wel enkele uitdagingen.

 

Frisse Dingen reikt een keurmerk uit aan bedrijven die een innovatief product of dienst hebben om Nederland te helpen met de energietransitie. Dat hebben we al binnen. Maar dat is voor ons nog niet voldoende, want wij vinden dat inzicht en bewustwording op het gebied van energiebesparing in gewone huishoudens, maar ook in het MKB, erg achter lopen. Er is voldoende aandacht voor isolatie van de schil (muren, vloeren en dak), zonnepanelen, warmtepompen en diverse andere duurzame installaties. Alleen blijft er een gebrek aan aandacht voor wat de consument of het bedrijf zelf kan doen aan besparing.

 

Als we het gaan berekenen per individu of per bedrijf dan is het inderdaad niet zo dat we een gat in de lucht springen omdat we rijk gaan worden van de besparing. Nee, dat klopt. Waar we wel allemaal aan voorbij gaan is, dat de besparing over meerdere jaren kan duren. Dus eenmalig zorgen dat je sluipverbruik naar beneden gaat, kan je jaarlijks een beste besparing opleveren.

 

Maar om te starten met besparen heb je inzicht nodig. Je moet een uitgangspunt hebben. Daar willen wij een bijdrage aan leveren. Zorgen dat de consument een keus heeft en begrijpt wat energie betekent en hoe hij hier op kan besparen. Met inzicht zie je wat er gebeurt en begin je te snappen wat je er aan kunt doen. Je kan dus kiezen om bijvoorbeeld een expresso apparaat niet de hele dag te laten verwarmen. Dit is een van de kleine voorbeelden.

 

Vandaar dat wij jullie allemaal vragen op ons te stemmen, zodat we eergiebesparing verder onder de aandacht kunnen brengen van grotere partijen en mensen kunnen gaan voorlichten en meenemen in de wereld van energiebesparing.

Terug naar overzicht

Ander nieuws

loading...

 

Bestel iungo eenvoudig via onze webshop.  BESTELLEN