Geplaatst op 24 mei 2019

Tegenwoordig zijn er steeds meer installaties die gebruik maken van de P1 poort. Zoals laadpalen die gekoppeld worden aan de P1 poort van de slimme meter, zodat het systeem kan zien hoeveel stroom er beschikbaar is voor het laden van je auto. Hierdoor kunnen ze de laadsnelheid van de auto’s dynamisch aanpassen, dit noemen ze load balancing.
 

Vorig jaar hebben we veel reacties gehad van bezitters van elektrische auto's die geconfronteerd werden met de keuze of een laadpaal met load balancing of een energieverbruiksmanager, zoals een IUNGO, aan te sluiten op de P1 poort. De laadpaal producenten waren huiverig voor het gebruik van P1 poortsplitters. Onterecht, aangezien onze IUNGO P1 poortsplitter gemaakt is om te zorgen dat de communicatiekanalen elkaar niet beïnvloeden. Onze splitter bevat een optische brug die ervoor zorgt dat kanalen fysiek van elkaar gescheiden zijn. Tevens zit er een signaalversterker in die ervoor zorgt dat communicatie over grotere afstanden mogelijk is. De splitter werkt op alle slimme meters, ook de slimme meters waarvan het uitgaande signaal niet optimaal is.

Steeds meer aanbieders van laadpaalsystemen leveren tegenwoordig standaard IUNGO P1 splitters bij de laadpaal. Hiermee voorkomen ze niet alleen installatieproblemen (vaak staat de laadpaal op afstand van de slimme meter), maar komen ze ook tegemoet aan de wens van de consumenten om naast de laadpaal ook een energieverbruiksmanager aan te sluiten.

Wil je nog verder gaan met uitbreiden dan plaats je gewoon meerdere P1 poortsplitters achter elkaar.

Wil je dus de beschikking hebben over minimaal 2 P1 poorten? Bestel dan hier je P1 poort splitter.

Terug naar overzicht

Ander nieuws

loading...

 

Bestel iungo eenvoudig via onze webshop.  BESTELLEN