Geplaatst op 28 januari 2020

Half december 2019 ondertekenden Nicolaas van Everdingen van Plushuis en Loes de Waart van IUNGO/Enermatics* de overeenkomst om Plushuizen op een eenduidige manier te gaan monitoren. 

Artikel https://www.plushuis.nu/IUNGO

Nicolaas van Everdingen: “Elk Plushuis dat we leveren voldoet aan onze eigen hoge kwaliteitsstandaard. Om onze klanten daarvoor ook harde prestatiegaranties te kunnen geven moeten we op een eenduidige manier monitoren. Omdat we bij onze klanten enige aarzeling bemerkten om “zomaar” meetdata vrij te geven, hebben we goed gekeken wat er in de markt van monitoring wordt aangeboden. Enermatics kwam voor ons als de ideale partij naar voren. Zij voldoen aan het strenge NoM-keur van de Stroomversnelling op monitoring die volledig AVG-waardig is.

Deze eenduidige manier van meten gaat ons en onze klanten veel nieuwe inzichten opleveren. Omdat alle Plushuizen vooraf nauwkeurig zijn doorgerekend met de nZEB-rekentool kunnen we deze vergelijken met de harde praktijkcijfers uit de portal. Dit verbetert de kwaliteit van ons advieswerk.”
 
Loes de Waart: “Door onze jarenlange ervaring konden we Plushuis het gevraagde maatwerk leveren zonder dat we daarvoor veel hoefden te programmeren. Tot nu toe hebben we vooral woningcoöperaties en aannemers die met VvE’s werken als klant. We vinden het mooi dat we met Plushuis nu ook de markt kunnen bedienen van de serie van 1 aanbieders.”
 
De Plushuis-portal gaat per 1 januari 2020 de lucht in en bevat in eerste instantie 8 Plushuizen, zowel nieuwbouw als gerenoveerd. Elke woning heeft als overeenkomst dat er balansventilatie is en zeer luchtdicht gebouwd is. Wat verschilt is bijvoorbeeld het type warmtepomp: er zijn Plushuizen met een L/L of L/W-warmtepomp, bodem-warmtepomp met verticale bronnen en juist horizontale maar ook met oppervlaktewater (TEO) en PVT als bron.
 
Met het inrichten van deze portal loopt Plushuis vooruit op de Wet op de Kwaliteitsborging.

 

* Enermatics is een spinoff van IUNGO. Enermatics verzorgt het algemene dashboard voor alle NOM woningen en alle andere locaties die we met onze IUNGO DinRail Energy Gateway monitoren. 

Terug naar overzicht

Ander nieuws

loading...

 

Bestel iungo eenvoudig via onze webshop.  BESTELLEN