Geplaatst op 19 mei 2015

Bezitters van zonnepanelen hebben eigenlijk twee energieleveranciers. De eerste is de energiemaatschappij die als vanouds via het elektriciteitsnet stroom in huis aflevert. De tweede leverancier is de solar-installatie op het dak die de zonne-energie omzet in voordelige elektriciteit.

Zodra de zon gaat schijnen heb je minder elektriciteit nodig van de energiemaatschappij, de levering van deze partij neemt dan af. Soms levert de zon zoveel dat er een overschot ontstaat, dan lever je elektriciteit terug aan de energiemaatschappij.

Panelenbezitters hebben geïnvesteerd in duurzaamheid en voordelige energie. Zij willen graag weten hoe het er voorstaat met die twee energieleveranciers. Daarom maken veel huishoudens gebruik van de iungo energiecontroller. Deze geeft zicht op alle energiestromen: wat er binnenkomt en wat er teruggeleverd wordt.

Als je energie wilt besparen dan wil je ook weten hoeveel energie je in huis verbruikt. De situatie wordt dan iets lastiger. In dat geval moet je de energiestromen van de twee leveranciers bij elkaar optellen. In de grafieken van iungo gebeurt dit al voor je. Wel zo makkelijk.

Toch kan het altijd nog beter. Samen met onze klanten hebben we nog eens kritisch  gekeken naar de presentatie van deze grafieken. Het bleek dat er behoefte was aan nog meer overzicht. Omdat een plaatje meer zegt dan woorden hebben we uiteindelijk gekozen voor een kleine afbeelding naast de grafiek. De nieuwe softwareversie zal dit overzicht automatisch tonen. In dit nieuwsitem alvast een kleine vooruitblik. Nog even geduld…

toonzonfoto

Terug naar overzicht

Ander nieuws

loading...

 

Bestel iungo eenvoudig via onze webshop.  BESTELLEN