Geplaatst op 22 juni 2015

Afgelopen week stond er een leuk artikel over iungo op Slim energie thuis. Lees het artikel hieronder.

iungo helpt consumenten bij bewuster energieverbruik

Het begon allemaal vanuit de behoefte om de energiestromen in hun eigen woning zichtbaar te maken. Rodney Antonisse uit Zwolle wilde een apparaat bedenken dat niet alleen inzicht geeft in hoeveel stroom je verbruikt, maar ook op een slimme manier het verbruik terug dringt. Het werd uiteindelijk de iungo en inmiddels hebben Loes de Waart en Rodney Antonisse hun apparaat succesvol in de markt gezet.

“Wij richten ons vooral op consumenten die willen weten wat ze aan energie verbruiken, zodat ze vervolgens zelf kunnen besluiten hoe ze het energieverbruik willen terugdringen”, vertelt Loes de Waart. “Gedragsverandering begint immers met inzicht. Zie je bijvoorbeeld dat je koelkast veel verbruikt, dan zou je kunnen besluiten om een nieuwe koelkast aan te schaffen. Merk je dat je vooral veel stroom verbruikt doordat je veel apparaten in een stand by stand hebt staan, dan kun je een tussenstekker overwegen. Gemiddeld kunnen de meeste mensen met twee tussenstekkers tot wel 30 uur aan stand by uren verminderen. Zelf bespaar ik op die manier ruim € 60,- per jaar!”

Besparen met behoud van comfort
Het uitgangspunt bij de ontwikkeling van iungo was niet om per se zo energiezuinig mogelijk te leven. Loes: “Ook wij laten graag de tv op stand by staan. We willen besparen, maar met behoud van comfort. Met iungo kun je helemaal zelf en op afstand bepalen welke apparaten, je wanneer aan wilt zetten. We hebben bijvoorbeeld ook klanten die hem vooral gebruiken om de lampen op afstand aan en uit te zetten. Als we onze klanten spreken over hun ervaringen, dan blijkt vooral het inzicht in het energieverbruik van grote waarde. De mensen denken vaak wel het inzicht te hebben, maar in de praktijk blijkt dat toch niet zo te zijn.” 

iungo Battle
Tot nu toe weet iungo vooral de meer geïnteresseerde consument te bereiken. Loes: “We spreken veel mensen, maar de meesten interesseren zich niet zo voor hun energieverbruik. Het is moeilijk om juist ook het grote publiek te bereiken. We proberen nu slim gebruik te maken van de uitrol van de Slimme Meter. We weten waar hij uitgerold wordt en zorgen er voor dat ze zo snel mogelijk na de installatie van de Slimme Meter een folder van ons krijgen. In Nieuwleusen hebben we samen met Duurzaam (t)huis een iungo Battle gestart. Woningeigenaren krijgen tijdelijk een gratis iungo om vervolgens te kijken wie van hen het meest kan besparen.” 

“We zouden graag nog nauwer willen samenwerken met aannemers. Als we consumenten die hun huis willen isoleren, kunnen interesseren voor de iungo, levert dat meteen bewijsvoering voor het nut van isolatie.” Samenwerkende aannemers en ondernemers uit de isolatiebranche kunnen daar hun voordeel mee behalen.

En de volgende stap? “We willen eerst graag stevig voet aan de grond krijgen in Zwolle, daarvoor werken we nauw samen met Verbeter en Bespaar. En verder zijn we druk bezig om ook het waterverbruik via iungo zichtbaar te maken.”

Energieverbruiksmanagers
Apparaten als iungo noemen we ook wel een energieverbruiksmanagers. Handige apparaten die u inzicht geven in uw energieverbruik. De meeste energieverbruiksmanagers zijn gekoppeld aan een energieleverancier. iungo is dat niet. Verder hoef je voor iungo geen abonnement af te sluiten en heeft niemand inzicht in je gegevens.

Terug naar overzicht

Ander nieuws

loading...

 

Bestel iungo eenvoudig via onze webshop.  BESTELLEN