• over iungo


    Vanaf 2011 is er gewerkt aan de energiecontroller, met als resultaat stabiele hardware en een goed uitgewerkt userinterface. Om tot de beste resultaten te komen ontwikkelen wij hand in hand met onze klanten.

over iungo

Vanaf 2013 zijn de eerste controllers verkocht en is er doorontwikkeld aan de hand van de uitkomsten van de pilot. De ontwikkelaars hebben nauw contact gehad met de pilotgroep. En met deze feedback konden de ontwikkelaars aansluiten bij de wensen van de gebruikers.

Dit heeft geleid tot een zeer compleet systeem dat nog steeds verder uitgebreid wordt.  Nog steeds ontwikkelen wij hand in hand met onze klanten. Zij voorzien ons van wensen en ideeën.

Eind 2014 zijn wij verhuist naar onze huidige locatie aan de Nikolaus Ottostraat 5a in Zwolle. Daar zitten de ontwikkelaars, de helpdesk en het verkoopteam.

Zowel de software als de hardware is door iungo zelf ontwikkeld en wij hebben alles in eigen beheer. Hierdoor kunnen wij snel schakelen mochten er speciale wensen of toepassingen gevraagd worden. 

 

 
icon-iungo-logo

Filosofie en visie

Met de energiemanager iungo bieden we een hulpmiddel om inzicht te krijgen in je eigen verbruik aan gas en energie. Zo kun je zelf keuzes maken om verspilling tegen te gaan. Dankzij de draadloze koppeling met apparaten in huis, bespaar je zelfs automatisch. Mét behoud van comfort.

Visie
Apparaten kunnen slimmer. Dienen met elkaar te communiceren. Moeten hun intelligentie kunnen uitwisselen. En moeten het vooral voor de gebruiker makkelijker maken. Via open communicatieprotocollen is het mogelijk om efficiënter met energie om te gaan, zonder verlies aan gebruiksgemak. Dat is onze visie. Niet voor niets gebruiken wij de naam iungo, wat ‘ik verbind’ betekent in het Latijn.

klaar voor de toekomst

iungo is klaar voor de toekomst en blijft zich constant doorontwikkelen. Dankzij de modulaire opbouw van het systeem kunnen we steeds meer functionaliteiten aanbieden. Op dit moment kunnen we niet alleen elektriciteit, gas en zonnepanelen inzichtelijk maken maar ook de laadpaal, warmtepomp en watermeter zijn mooi te presenteren.

Daarnaast komen er producten die automatisch kunnen worden gekoppeld aan iungo en gaan we eigen tussenstekkers ontwikkelen. In de toekomst is iungo koppelbaar met: inbouwdimmers, weerstations, wekkers, CO2-meters, rookmelders, alarminstallaties en zonneboilers.

Door constant in contact te blijven met onze gebruikers kunnen we beter voorzien in de behoeften van de consument. En iungo dus nog efficiënter maken. Zo waarborgen we de kwaliteit én het gebruiksgemak. Wil je meewerken aan de doorontwikkeling van iungo? Laat het ons weten. We zijn altijd op zoek naar talent.

 icon-toekomst

icon-duurzaamHet productieproces

iungo is in eigen beheer in Nederland ontwikkeld en geproduceerd. Zowel de hardware als de software is van iungo zelf. 

Duurzame materialen
iungo heeft waar mogelijk gekozen voor kwaliteitscomponenten die minder schadelijk zijn voor het milieu. Daarom gebruiken wij keramische condensatoren en een Super Cap in plaats van een batterij. Er zit dus geen Tantalum (Coltan) of Lithium in iungo. Dit zijn nog steeds omstreden grondstoffen. Niet alleen vanwege het milieu, maar ook vanwege de economische misstanden omtrent de delving van deze grondstoffen. Wil je hier meer over weten? Bekijk deze website voor meer informatie over Tantalum en deze website voor informatie over Lithium.

Bij het verzenden van bijvoorbeeld iungo's of brieven houden wij ook rekening met het milieu. Wij hergebruiken zoveel mogelijk verpakkingsmaterialen die wij binnen krijgen via leveranciers en dergelijke.

Omdat je met iungo flink kunt besparen op je energierekening, mag iungo zelf geen energieslurper zijn. Daar is dan ook rekening mee gehouden. Als iungo volop actief is, verbruikt hij maximaal slechts 1,5 watt!

 

Bestel iungo eenvoudig via onze webshop.  BESTELLEN