Projecten

iungo werkt aan diverse projecten binnen Nederland. Mocht je vragen hebben over oplossingen of mogelijkheden dan denkt iungo graag met je mee! 

Nieuwbouw & renovatie projecten

 

Woningbouw 

Het perfecte energiemonitoringsysteem voor de woningbouw! 

 

Nul op de meter projecten

Eind december 2016 is Renolution gestart met het renoveren van 10 woningen in Vlijmen naar Nul Op de Meter. Om te zorgen dat de woningen op het gebied van energieverbruik en opwekking voor zowel bewoner als bouwer inzichtelijk is wordt er gebruik gemaakt van de iungo DIN RAIL variant.

De energiemonitorsmodule is gemakkelijk middels een DIN rail (gestandariseerd montage systeem) behuizing in de meterkast te klikken en heeft voordelen voor zowel de bewoner als voor de andere betrokkenen, zoals bouwbedrijven en/of woningcorporaties. Aangezien het een onderdeel is van de meterkast zijn bewoners minder geneigd aan de module te rommelen. De verzamelde gegevens worden lokaal op iungo opgeslagen en dagelijks verstuurd naar een server van een bouwer. De data is door de bewoners via een schermpje aan de muur te raadplegen. 

We monitoren middels diverse modbus kWh meters, de opbrengst van de zonnepanelen (2 sets panelen), het verbruik van het ventilatiesysteem, de elektrische verwarming en het verbruik van de voor NOM benodigde hulp systemen. Zo kan, aan de hand van de data, gecontroleerd worden of de installaties correct zijn ingesteld en de opbrengsten en het verbruik  met elkaar vergeleken worden. (CO2/binnentemperatuur/luchtvochtigheid)

De data wordt doorgestuurd naar een server van Renolution. Die controleren of de gestelde doelen worden gehaald die zijn vastgesteld vóór de renovatie.

Opdrachtgever is Renolution en het NOM-concept is tot stand gekomen in samenwerking met adviesbureau Bouwnext. Kijk voor meer informatie over de DIN RAIL op onze B2B pagina.

 NOM Vlijmen voor na

Bouwbedrijven die gebruik maken van iungo:

 renolution bouwnext

 

 

Vereniging voor Eigenaren

Veel VvE's hebben gedeelde zonnepanelen en willen dit kunnen monitoren en op een gemeenschappelijke plaats kunnen tonen. Deze mogelijkheid kunnen wij ook op een mooie manier aanbieden door de kiosk modus in te schakelen. Hierdoor kan het iungo dashboard worden getoond in een openbare ruimte maar niet worden bediend.

 Wat kan iungo voor uw VvE betekenen? Lees hier meer informatie.

 

VvE's die gebruik maken van iungo:

VvE Parkhof Oss

Onderstaande foto's zijn van VvE Parkhof uit Oss. Lees hier hun ervaring: Ervaring Vve Parkhof

MeterkastMonitor met iungo kioskOverzicht panelen

 

 

Basisscholen & sportverenigingen

 

Bij zowel basisscholen als sportverenigingen is de energierekening een grote kostenpost. Wij kunnen deze partijen helpen met besparen door ze inzicht te geven in hun energieverbruik en daarnaast hun onnodige sluipverbruik op te sporen. In de volgende fase gaan we ze helpen met besparen door diverse tussenstekkers te plaatsen op plekken waar winst te behalen is.

 

Scholen die gebruik maken van iungo:

het visnet

 

 

Sportverenigingen die gebruik maken van iungo:

voorwaarts

 

MKB's met een standaard slimme meter

Ook deze bedrijven kunnen wij helpen met besparen door ze inzicht te geven in hun energieverbruik en hun onnodige sluipverbruik op te sporen. 

 

MKB's die gebruik maken van iungo:

novon

 

 

Projecten in ontwikkeling

 

 

 

 

 

 

Neem contact met ons op

 

Bestel iungo eenvoudig via onze webshop.  BESTELLEN