reviewsreviews

Hoe beoordelen klanten iungo? Lees hier ervaringen. Ook een review plaatsen? Graag!
Mail je beoordeling naar info@iungo.nl. 

  • Han van der Ploeg

    01-03-2021

    De Iungo heb ik eind 2014 aangeschaft samen met twee Düwi stekkers (Z-wave connectivity). De motivatie was de installatie van een slimme meter waardoor er meer directe meetgegevens beschikbaar zouden komen als aanvulling op mijn netwerk van 12 Plugwise Circles (Zigbee connectivity) die slechts per uur rapporteren. Mijn zonnepanelen kon ik, vanwege het geringe vermogen toen nog meten met een Circle op een gedeelde powergroep. Na de aanschaf van een tussenmeter kon het gebruik ook direct gemeten worden via een breakoutbox/P1 poort zodat er ook een totaal plaatje beschikbaar kwam. De 12 Circles heb ik nog steeds actief via de stick in de Iungo. Eens per maand zet ik de stick weer in mijn PC om de gegevens uit de Circles leeg te lezen met het PC programma Source.

    The Iungo zelf loopt sinds de aanschaf zonder problemen. In december begaf de voeding het gedeeltelijk, welke na telefonisch consult is vervangen. De nieuwe voeding was er, ondanks de kerstdrukte, zeer snel. Intussen kon de Iungo gewoon draaien op een normale telefoon lader. Een uitstekend ontwerp van de Iungo met standaard  componenten.

    Soms is er een software update waarmee nieuwe functionaliteit software matig wordt ondersteund. De Iungo is ook goed in te passen voor eenvoudige domotica toepassingen zoals het uitschakelen van lampen. De “oude” Düwi tussenstekkers kunnen nog steeds de kerstverlichting aan- en uitzetten. Schakelen kan ook met de Circles. Wel moet je oppassen dat je bij het scrollen op je telefoon niet per ongeluk één van je schakelaars/Circles uitzet. Dan werkt onbedoeld het apparaat waarvan je het gebruik wilt bijhouden, bv. je koelkast of CV, niet meer.

    Nu ik ben overgestapt naar een driefase netaansluiting doet diezelfde Iungo het nog steeds. Zonder aanpassingen komen nu de twee nieuwe fases in beeld.

    Wel waren er problemen met de P1 poort van de nieuwe slimme meter. Dank zij de support- mogelijkheden op afstand kon het proactieve Iungo support team duiden wat er aan de hand was en hebben met een aangepaste splitter de slechte kwaliteit van de slimme meter P1 signaal weer bruikbaar gekregen. Ook hiermee is duidelijk dat de ingebouwde controle mogelijkheden goed zijn ontworpen en de technische kennis en inzet bij het support team excellent zijn.

    Door de kennis van het gebruik kon ik bij de aanschaf van een nieuwe CV ketel eind januari 2019 ook letten op het opgenomen elektrische vermogen en daarmee een elektrisch energie zuinige ketel kunnen aanschaffen. Ook daarmee is de waarde van de aanschaf van de Iungo wederom bewezen.

    De mogelijkheid om direct het gebruik op je telefoon of tablet te zien maar rustig achter je PC deze gegevens te evalueren is zeker een pluspunt voor Iungo.

    Han van der Ploeg, Hoofddorp

     

  • André van den Akker

    25 september 2020

    Nog steeds een blije gebruiker: Ik heb al sinds februari 2015 een IUNGO in de meterkast.

    Op mijn mobiel zie ik mijn verbruik, de opbrengst van mijn zonnepanelen en met een slimme schakelaar probeer ik af en toe het verbruik van een individueel apparaat te monitoren. Het apparaatje heeft zichzelf daardoor al dik terugverdiend!

    Jaarlijks gebruik ik de opgeslagen meterstanden om een jaaroverzicht te maken, handig dat je nog jaren terug kunt kijken. Ik weet dus nu ook dat mijn panelen al meer hebben opgebracht dan dat ze me gekost hebben. Op zonnige dagen laat ik vaak de mooie gele grafiek aan anderen zien op mijn mobiel.

    Kortom, al jaren een zeer tevreden gebruiker van IUNGO. Nu heb ik een elektrische auto gekocht (juli 2020). Met laadpaal op mijn eigen oprit. En met een kleine uitbreiding in de meterkast (tweede brutoproductiemeter) zie ik ook hoeveel de auto laadt, en wat het kost.

    Grappige bijkomstigheid: de installateur van de laadpaal kwam met een P1 splitter van IUNGO om de laadpaal aan te sluiten op de slimme meter :-) Voor mij het beste bewijs dat ik destijds een goede keuze heb gemaakt.

    André van den Akker, Zwolle

  • H. Gieske

    20 april 2020

    Mijn IUNGO systeem is sinds januari 2018 in gebruik en zover ik heb ervaren zonder applicatie-, software kennis ook voor een leek direct te gebruiken.
    Recent sinds ingebruikname van de IUNGO energieverbruiksmanager heb ik via mail een IUNGO-support verzoek gedaan. 
    Het systeem was niet meer te benaderen, uiteindelijk verdenk ik een via Z-Wave geschakelde tussensteker als veroorzaker.

    De volgende dag heb ik per mail antwoord op mijn support verzoek ontvangen en na een (remote*) systeemanalyse is de software in het systeem hersteld.
    Enorm gebruiksvriendelijk als je in ogenschouw neemt dat het systeem zonder verdere operationele kosten ruim 2 jaar oud is.
    Bijzonder attent vind ik ook het IUNGO advies om de Z-Wave communicatie te optimaliseren en hiervoor is een onderdeel toegestuurd.

    * De energieverbruiksmanager is ruim 2 jaar oud, desondanks is de supportverlening adequaat, deskundig en zonder extra kosten.
    * Geen onderhoudstarieven.
    * Software updates, upgrades zijn zonder kosten beschikbaar
    * IUNGO energieverbruiksmanager gegevens worden niet via een “cloud” functie elders opgeslagen. Gegevens blijven achter de router “in huis”
    * Remote toegang is alleen mogelijk via een commando en eigen password vanuit de IUNGO energieverbruiksmanager (remote*).
    * Ook na 2 jaar stuurt IUNGO onderdelen toe om het Z-Wave signaal te optimaliseren

    H. Gieske, Velserbroek

  • Casper Blom

    23 november 2018

    Ruim één week geleden zijn bij mijn oude woonboerderij zonnepanelen geplaatst, komende week volgt een warmtepomp installatie. De motivatie hiervoor is dat, afgezien of dit financieel voordeel oplevert tov. gebruik van fossiele brandstoffen, ik naar mijn familie toe wilde laten zien dat we zelf ook iets kunnen doen aan het energiebeleid.

    Het is voor mij dan ook niet alleen leuk om inzicht te hebben in gebruiksgegvens, ik vind het ook belangrijk om simpelweg een direct signaal te krijgen en te kunnen delen daar waar ik op kan letten in mijn energieverbruik om ons gedrag te verbeteren.

    Bij de installatie van de benodigde slimme meter werd de mogelijkheid van verbruiksmanagers onder mijn aandacht gebracht. Na een kort onderzoekje kwam ik algauw bij IUNGO uit:

    Het systeem slaat geen data op in de cloud, is standaard uitgebreid in zijn rapportages, is real-time inzichtelijk en is mijn insziens robuust en betrouwbaar.

    IUNGO Modbus brutoproductiemeters zijn door mijn installateur geplaatst tijdens de panelen installatie. De IUNGO controller aansluiten op de slimme meter was een fluitje van een cent om zelf te doen, waarna het direct 'plug and play' was met het monitoren van data.

    Het meest onder de indruk ben ik nog van de standaard rapportage inzichten die beschikbaar zijn. Deze zijn enorm toegepast vanuit het gebruikersperspectief, en bieden dus precies de informatie aan -in een zeer overzichtelijke vorm- die ik zoek.

    Dat stelt mij dan weer in staat het systeem beter te begrijpen en later hopelijk ook beter te kunnen tunen naar onze woonsituatie.

    De paar aanvullende vragen die ik vooraf telefonisch stelde aan IUNGO om mijn shoppinglijstje goed op orde te hebben, werden zeer accuraat beantwoord en wekte goed vertrouwen op.

    Mijn complimenten aan IUNGO.

    Met vriendelijke groet, Casper Blom

  • Michiel Daams

    Ik heb de IUNGO lite nu een ruime week in gebruik. Wat een fantastisch apparaat, zo te installeren,  geweldig duidelijke meetresultaten!

    Werkelijk top!!

     

    Michiel Daams, Valthe

    December 2017

  • VvE Parkhof, Oss

    Meten is weten en dat geldt niet alleen voor het goed in de gaten houden van het verbruik maar ook in hoeverre de verwachtingen van de PV-installatie worden waargemaakt. Dit is het bestuur aan haar leden van de VvE immers verplicht. Na veel zoeken werd besloten om een iungo aan te schaffen om met name dat laatste mogelijk te maken.

    Het werkte niet direct omdat de breakout box het niet deed maar ook dat was binnen de kortste keren opgelost. Dezelfde dag nog een nieuwe toegestuurd gekregen en later de defecte unit teruggestuurd. Dat is dus de insteek van dit bedrijf. Alleen iungo bleek de oplossing te bieden waarbij de data in huis blijven en in real-time teraadplegen zijn. Toch hadden wij nog een wens die op dat moment nog niet beschikbaar was maar waar kennelijk wel al binnen de iungo-ploeg over werd nagedacht, namelijk een "kiosk". De term "kiosk" staat voor het presenteren van informatie op een scherm(pje) in een (semi) publieke ruimte in een vastgesteld formaat en liefst zonder voor dat doel onnodige toeters en bellen.

    Tot onze grote verbazing was binnen twee weken de kiosk beschikbaar en werkt sindsdien tot volle tevredenheid. Alle bewoners van het appartementcomplex Parkhof kunnen tussen 08:00 en 20:00 zien wat de opbrengst is van de PV-installatie en wat er op dat moment aan de energiemaatschappij wordt geleverd. Er zijn nog wat wensen voor een paar aanpassingen van de software van de iungo maar de betrokkenheid van het iungo team zal er zeker voor zorgen dat ook daar nog naar wordt gekeken.

    Na een eerdere desillusie met een andere potentiële leverancier heeft iungo met een klein, zeer vakkundig en klantvriendelijk team voor ons bewezen de juiste partner te zijn voor dit onderdeel van de PV-installatie. Een team van veel wol en weinig geschreeuw om een oud Nederlands spreekwoord maar eens aan de werkelijkheid aan te passen.

  • Jaap Bond,Edam

    Ik heb deze week na het installeren van een slimme meter een Iungo aangeschaft. Ik heb drie fase motoren in sterschakeling hier, maar gelukkig had ik die nog niet gebruikt. De iungo liet verbruik op L2 zien dat volgens mijn installatie op L3 thuishoorde. Op dat moment heb ik de zekeringen van de motoren uitgeschakeld.

    Vervolgens met iungo contact opgenomen en e.e.a. gemeld. iungo reageerde snel en hebben hun software voor mijn specifieke slimme meter nog eens extra gecontroleerd en een log gemaakt van de ruwe data vanuit de P1 poort van mijn slimme meter. De conclusie van iungo (met documentatie) was dat het aan hun kant goed zat. Ik heb de netbeheerder gebeld en die stond binnen een uur voor de deur. De uitkomst was dat bij het aansluiten van de slimme meter fase l2 en l3 waren verwisseld. Fouten zijn menselijk, en alle twee de monteurs van de netbeheerder gingen zeer zorgvuldig te werk. Shit happens….

    Ik dank het team van iungo voor de degelijke, onderbouwde, snelle reactie op mijn waarnemingen. De mensen daar zijn gewoon TOP.

  • Paul Meindersma, Molenhoek

    Om de energiebalans te monitoren wilden we een systeem, waarmee we de verbruikers in de gaten kunnen houden. Vooral de warmtepomp is een grootverbruiker en moeten we nauwlettend in de gaten houden, maar ook de kleine en sluipverbruikers willen we kunnen opsporen. De opwek van de zonnepanelen wordt gemonitord met het SolarEdge systeem.

    Na een goede marktverkenning viel onze keuze op iungo, omdat deze alles kan wat we wilden en ook Modbus kWh meters kan uitlezen. Nadat bleek dat de iungo Lite dit laatste niet kon hebben we besloten de gewone Iungo te bestellen. De installatie en aansluiting op onze slimme meter verliep vlotjes en al snel zagen we mooie grafieken. Iets minder goed verliep in eerste instantie de externe toegang, maar na enig onderzoek door iungo werkt het nu. 

    Naast een goede werking van het systeem is support minstens zo belangrijk. In mijn contact met iungo bleken ze erg hulpvaardig te zijn. Door het kleine team hebben ze korte lijnen en sprak ik vaak zelfs met de ontwikkelaar. Ook vragen worden snel en goed beantwoord.

     Lees de volledige review

  • Jack Hack, Roosendaal

    Inmiddels heb ik de iungo energie manager 4 maanden in gebruik, en ben alleen maar positief over het product en het bedrijf.

    Zoals door velen al aangegeven, is het installeren en in gebruik nemen echt een fluitje van een cent. Er is totaal geen technische  kennis nodig om dit te kunnen doen.

    Daarnaast is het eigen verbruik van de iungo dusdanig laag, dat ook de kosten om de iungo in gebruik te hebben er laag is. Het opgenomen vermogen van gemiddeld 2,4 Watt geeft een extreem laag verbruik van  21,024 kWh per jaar, wat neerkomt op  ca 4,42 Euro per jaar. De kosten van een paar  USB laders die in het stopcontact blijven zitten is hoger.

    Mijn keuze voor iungo is ook gebaseerd op het feit dat het systeem niet alleen via een browser toegankelijk is, maar ook via de API (Application Programming Interface), waardoor een hobbyist zich heerlijk kan uitleven om de data van de iungo beschikbaar te maken in eigen websites of applicaties.

    Lukt dat dan niet helemaal, en heb je nog wat vragen, dan is de support van iungo echt super.

    Gebruikers interface is zeer overzichtelijk en duidelijk, en in de afgelopen maanden steeds mooier geworden. De firmware updates gaan snel en foutloos. Ook hier weer zeer eenvoudig, met twee klikken en maar heel even wachten.

    Het is zeker een product dat ik iedereen aan kan bevelen, en het maakt je heel bewust van je energie verbruik. De eerste besparingen realiseren is dan ook een makkie, want meten is weten.

  • Klaas Zwartbol,Lekkerkerk

    ik heb de iungo lite geïnstalleerd, dat ging heel gemakkelijk!
    Aangesloten op de slimme meter en de Experiabox V8.
    Alles werkte direct en op de computer en tablet is alles goed en duidelijk weergegeven.

    Mijn complimenten voor dit product, eenvoudige installatie en goed functionerend met mijn slimme meter en experiabox en een duidelijke en goede real-time weergave. 

    Na mijn vorige ervaring met het product van jullie collega (gaf problemen met de Experiabox V8 en functioneerde daarom niet bij mij) verdienen jullie 5 sterren!

  • Jan Bode, Ermelo

    Deze week is er bij mij een Slimme meter geplaatst, Elektra en Gas.

    Dus gelijk op zoek gegaan naar een interface om mijn energie verbruik te kunnen meten.

    Via de site www.energieverbruiksmanagers.nl , viel mijn oog op de iungo en mede door de eenvoud, mogelijkheden en goede recensies heb ik voor deze gekozen.

    Het is niet één van de goedkoopste, maar wilde zeker geen abonnement en geen centrale opslag ergens op een onbekende server.

    Dus besteld en een dag later in huis, ik had al voorbereidingen getroffen in de meterkast, een extra stopcontact geplaatst en een netwerkkabel getrokken van mijn meterkast naar de kelder waar mijn netwerkapparatuur staat.

    Na het aansluiten op de Slimme meter (Kaifa MA304 – 3-fase), de netwerkkabel aangesloten en de spanning erop gezet, vervolgens naar mijn PC en de link ingetypt. Eerst even aangegeven welk type Slimme meter ik heb en de data stroomde gelijk binnen. Werkelijk zeer vriendelijk en super eenvoudig.

    Wat mij opvalt is de duidelijkheid van het menu en de grafieken en de korte refresh tijd om de 2 á 3 seconde nieuwe data (Electra) en je ziet gelijk het vermogens verloop en de kosten.

    Ook heel handig en informatief is het menu Extra, daar kan je het stroomverbruik per Fase (L1, L2 en L3) apart zichtbaar maken en dus ook gericht zoeken naar stroomvreters, ook de grafieken zijn heel modulair gebouwd en naar eigen wens zichtbaar te maken.

    Daarna, Ook op mijn mobiele telefoon de app van Iungo gedownload en binnen 2 seconde draaide het zonder enige moeite.

    Enige kleine schoonheid detail is dat in het menu Extra onder Bronnen alles in het Nederlands is, maar sommige woorden in het Engels. Bijvoorbeeld Current i.p.v. stroom en Tariff i.p.v. Tarief.

    Ik ben met deze aankoop zeer tevreden en hoop twijfelaars te overtuigen dat dit echt een top product is en dat zeker nog veel nieuwe snufjes zal leveren.

    Het is mij zeker 5 sterren waard.

  • Henk Wilbrink

    Ik heb de iungo aangeschaft omdat Nuon stopt met de e-manager. Met dat apparaat heb ik veel problemen gehad, en ben eigenlijk blij dat ze er mee stoppen. Voor de iungo heb ik ook de bruto verbruiksmeter aangeschaft met de breakout box. gelukkig ben ik zelf elektrotechnicus en kon alles dus eenvoudig aansluiten in de groepenkast. De installatie ging als het ware vanzelf! een hoop fabrikanten zouden hier een voorbeeld aan moeten nemen! Alles werkte in 1 keer zonder problemen. En geen abonnement kosten zoals bij de e-manager.

  • Francois Smit, Zwolle

    Doordat mijn omvormerleverancier enecsys failliet is gegaan was ik op zoek naar een goed alternatief om mijn opgewekte energie te kunnen monitoren. Naar veel producten vergeleken te hebben voor de iungo gekozen. Het systeem werkt niet met een externe server en je betaald geen abonnementsgeld. Wat ik dus heel fijn vindt is dat alle gegevens in de iungo zelf opgeslagen worden. Ik heb het systeem zelf geïnstalleerd en dit was zeer simpel zelf te doen. De service van de mensen bij iungo is super! Ik had de verkeerde slimmemeter gekozen,en op mijn vraag via de mail hoe ik dit kon veranderen kreeg ik binnen 5 minuten antwoord om 22.30 uur . Verder werkt het systeem heel goed en is alles simpel te bedienen. Echt een aanrader voor mensen met zonnepanelen. Ik heb zelf 2 systemen met zonnepanelen en deze leest de iungo mooi uit in duidelijke grafieken. Mijn slimme meter is nu echt slim geworden.

  • Andre van den Akker, Zwolle

    Sinds drie weken heb ik een iungo in de meterkast en een losse, metende schakelaar.  Meerdere keren per dag kijk ik even op mijn smartphone naar het verbruik en de opbrengst van mijn zonnepanelen. Alles zie ik in mooie grafieken die het actuele gebruik, maar ook eendagverbruik aangeven. Zelfs mijn energiekosten per dag kan ik aflezen vanuit mijn stoel. Extra leuk omdat ik ook de opbrengsten van mijn panelen zie. Dus soms een dag geld terug krijg. Wat word ik mij nu bewust van ongunstige apparaten! De schakelaar heeft al aan meerdere apparaten gehangen en maakt bijvoorbeeld duidelijk dat mijn diepvries wel erg vaak aanslaat. En dat mijn koffiezetter als die uit staat ook nog 0.5 watt gebruikt.

    Ik weet nu al zeker dat ik door komende besparingen mijn iungo snel terug zal verdienen. En sinds kort is er een internetoptie bij. Dus ook vanaf plekken buitenshuis kan ik mijn verbruik en opbrengst monitoren. En zelfs apparaten aan- of uitzetten (met die externe schakelaar). Een verrassend leuke optie zag ik vrijdag 20 maart: de zonsverduistering was goed te volgen in de grafiek van de zonnepanelen. Al met al: zeer tevreden, ook met de service vanuit het iungo-kantoor.

  • Dirk Kuper, Emmen

    iungo is een apparaatje wat precies doet wat is beloofd. Snelle levering, eenvoudige installatie. Op de pc is het allemaal mooi en overzichtelijk ingericht en werkt het prima.

    Op mijn tablet staan de grafieken dubbel in beeld. Dat zal aan mijn tablet liggen, of aan de generator. Ik gebruik enkel het apparaat om de cijfers van de elektriciteit en gasmeter uit te lezen. 

  • Jan van der Meulen, Bontebok

    Al een poosje was ik op zoek naar een manier om mijn energieverbruik te kunnen monitoren. De slimme meter komt voorlopig nog niet in onze regio, daarom zocht ik een manier om mijn oude meters aan te sluiten op een apparaatje dat de gegevens naar mijn ipad en pc stuurt. Een aanvullende eis was dat ik dit zonder maandelijkse kosten en onafhankelijk van de energieleverancier wil doen, omdat ik bijna elk jaar overstap.

    iungo kwam bij mijn zoektocht regelmatig naar voren. Maar tsja, het is een nog klein bedrijf, zou het me bevallen? Toen bleek dat ik 30 dagen de set kon uitproberen. Als iungo me niet beviel, kon ik het weer retourneren. Dus ik besloot de stap te zetten. Het pakje kwam snel, maar de meeste tijd was ik kwijt aan het goed aanbrengen van de sensoren. Dat was even lastig, maar dat schijnt bij alle aansluitingen op de oude meters een nauwkeurig klusje te zijn. Dat er ook schakelaars van Z-Wave aangesloten kunnen worden vind ik handig.

    Door inzage in mijn gasverbruik zag ik dat tussen de middag de verwarming nog steeds aan ging. Dit bleek een instelling van jaren geleden te zijn, omdat de kinderen dan thuiskwamen uit school. Omdat we er nu nooit zijn, merkten we dat niet. De eerste besparing is dus gevonden!

  • Frank de Groot, Doetinchem

    Op 15 januari heb ik mijn iungo ontvangen. De dag ervoor kreeg ik per mail al de duidelijke gebruiksaanwijzing. De installatie bleek zeer eenvoudig dankzij de meegeleverde kabels. Alles bleek te werken. Geen overbodige toeters en bellen, maar duidelijke grafieken die realtime het verbruik weergeven. Handig dat je het verbruik kunt bekijken van de afgelopen 5 minuten, 15 minuten, uur, dag, week, maand en jaar.

    De Duwi-stekkers functioneren ook goed. Later heb ik de Fibaro-stekkers bijbesteld om ook verbruik van individuele apparaten te meten. Die doe hun werk redelijk, mits ze niet te ver van het iungo-kastje worden toegepast. Maar hiervoor werd ik van te voren telefonisch al keurig voor gewaarschuwd. Zeer goede service verder en de bedoeling is om het iungo-systeem in de toekomst nog verder uit te breiden. Een aanrader dus!

  • Gerard en Joke van der Kolk

    Sinds wij iungo hebben geïnstalleerd, zijn wij veel meer energiebesparend bezig! 

 

Bestel iungo eenvoudig via onze webshop.  BESTELLEN