vraagtekenVeelgestelde vragen

Om je snel op weg te helpen, hebben we de meestgestelde vragen voor je verzameld en beantwoord. De vragen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail dan naar info@iungo.nl.

 • Waar worden mijn gegevens opgeslagen?

  iungo hecht veel waarde aan privacy. Alle data wordt daarom intern opgeslagen. Dat betekent dat de gegevens alleen voor de eindgebruiker zichtbaar zijn.

 • Is iungo ook buiten het eigen netwerk te benaderen?

  Ja, iungo is ook buiten het eigen netwerk te benaderen via de optie 'Toegang op afstand'. Deze optie staat niet standaard aan in iungo, maar moet door de gebruiker zelf aangezet worden. Raadpleeg hiervoor de handleiding.

   

 • Kan ik mijn zonnepanelen aansluiten op iungo?

  Ja, zonnepanelen zijn te monitoren via iungo als er een bruto productiemeter en een breakoutbox worden aangesloten. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van modbus meters. De bruto productiemeter of modbus meter moet worden geïnstalleerd door een installateur. Zowel de breakoutbox,bruto productiemeter en modbus zijn te bestellen in onze webshop.

 • In de handleiding zie ik dat ik naar een server moet gaan om het dashboard van iungo te benaderen. Is iungo wel of niet afhankelijk van een externe server ?

  iungo is niet afhankelijk van deze externe server, maar deze maakt het gebruik wel eenvoudiger. iungo werkt - indien de eindgebruiker zelf kan uitvinden welk IP-nummer iungo heeft gekregen van de router (DHCP) - ook zonder contact met de server.

  De externe serverpagina maakt het voor de gebruiker eenvoudig om iungo snel te vinden. iungo is ook voorzien van een UPnP- en Bonjour-service, dus met de juiste tools is iungo ook via deze service te vinden. Echter werkt dit niet overal en vereist dit enige technische kennis. De externe serveroplossing werkt overal zonder problemen.

 • Wat is het verschil tussen de iungo lite en de standaard iungo?

  Het verschil tussen de iungo lite en de standaard iungo is dat de lite versie niet beschikt over domotica mogelijkheden. Het aansluiten van bijvoorbeeld tussenstekkers is dus niet mogelijk.

 • Is iungo aan te sluiten op andere domotica systemen?

  Ja, iungo is onder andere te koppelen met de Fibaro Home Center 2, Hue van Phillips en de Homey van Athom. Fibaro HC 2 en Homey kunnen via de API gekoppeld worden aan het iungo systeem. Hue zit net als olisto in het menu van iungo. Daarnaast zijn er diverse klanten die via de API bezig zijn met koppelingen naar andere systemen zoals Domoticz. 

 • Welke apparaten kan iungo monitoren?

  iungo kan apparaten in huis (wasmachine, TV hoek, koelkast etc.) monitoren via Z-wave tussenstekkers die je aan kan sluiten aan iungo. Daarnaast kan iungo zonnepanelen, watermeters, laadpalen, warmtepompen en windmolens monitoren. Wil je andere elektrische installaties inzichtelijk maken, neem gerust contact op. 

 • Hoe registreert iungo het gasverbruik?

  Een slimme meter geeft eigenlijk alleen totaal standen door en geen momentaan gebruik.

  Om toch inzicht te geven in het gasverloop berekent iungo het verschil tussen opvolgende gastotalen (de delta waarden die als staven in de grafiek getoond worden).

  De gasmeter die bij de slimme meter hoort geeft doorgaans slechts 1x per uur een nieuwe totaal stand door aan de slimme meter en hierdoor ontstaan de piekjes in de grafiek.

  De communicatie tussen gasmeter en slimme meter verloopt doorgaans ergens aan het begin van het uur (soms 1 minuut over, soms 3 minuten over, hierop hebben wij helaas geen invloed).

  ook kan het zijn dat de klok van de gasmeter ongelijk lopen met de klok van iungo (iungo synchroniseert zijn klok met een internet tijd server)

  Het totaal verbruik rechts van de pagina is een andere weergave, iungo registreert namelijk ook de absolute waarden van de gasmeter die binnenkomen aan het begin van de dag (de eerste waarde na 00:00).

  Deze waarde geeft dus aan wat de gasmeter als absolute stand heeft doorgegeven aan iungo.

  Deze waarden kunt u ook downloaden vanaf de overzichtspagina van iungo (de csv export op de overzichtspagina laat dan alle dag beginstanden zien).

  Het gebeurd regelmatig dat de stand aan de rechterkant (het totaal van de dag) niet helemaal overeenkomt met de waarden zoals in de staaf grafiek gerapporteerd wordt, dit heeft dus te maken met het meettijdstip. Over een langere periode is dit verschil nog steeds maximaal de eerste uur waarde van de periode (nihil).

  Wat wij als dagstartstand noteren is altijd de eerst doorgegeven waarde na 0:00, ongeacht of de slimme meter al een nieuwe gasstand heeft ontvangen.

  Met de komst van gasmeters die regelmatiger hun stand doorgeven zouden wij hier nog een kleine verbetering in aan kunnen brengen. 

 • Wat is het verschil tussen een kWh meter en een bruto productie meter?

  Het verschil tussen een kWh meter en een brutoproductiemeter is dat een bruto productiemeter verplicht is bij gebruik van de SDE+-subsidie. Deze meter is geijkt en gekeurd en voldoet daarmee aan de gestelde eisen (MID). Een Kwh meter registreert alleen hoeveel kWh je zonnepanelen opwekken. iungo heeft alleen MID gekeurde bruto productiemeters in de webshop.

 

Bestel iungo eenvoudig via onze webshop.  BESTELLEN