vraagtekenVeelgestelde vragen

Om je snel op weg te helpen, hebben we de meestgestelde vragen voor je verzameld en beantwoord. De vragen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail dan naar info@iungo.nl.

 • Wat heb ik nodig om iungo te installeren?

  Om iungo te installeren heb je in ieder geval een stopcontact en bij voorkeur een netwerkaansluiting in de meterkast nodig. Indien je zonnepanelen hebt, dient er ook een brutoproductiemeter of modbus meter in de meterkast te zijn aangesloten. De brutoproductiemeter en modbus meter zijn te bestellen in onze webshop.

 • Mijn router zit niet in de meterkast. Kan ik iungo wel aansluiten?

  Ja, je kunt dan gebruikmaken van een Powerline Adapter. Deze zorgt voor een bedrade verbinding tussen de router en iungo in de meterkast.

  Bijvoorbeeld: TP-Link TP-PA2010PKIT AV200 Powerline adapter startset.

  Er zijn diverse webwinkels waar de Powerline adapter aangeboden wordt, lukt het toch niet, dan kan je ons altijd bellen of mailen. 

 • Ik heb een analoge meter en zonnepanelen. Kan ik iungo aansluiten om mijn netto verbruik te zien?

  Ja, dat kan wel, maar het vraagt wel wat meer aanpassing in de meterkast. Er moet namelijk niet alleen een bruto productiemeter aangesloten worden voor de zonnepanelen, maar er moet ook een 3 fase modbus kWh meter aangesloten worden als extra hoofdmeter. De sensoren van iungo kunnen niet detecteren of er stroom wordt gebruikt of wordt teruggeleverd (als de meter terugdraait). Door het aansluiten van een extra modbus meter wordt dit wel inzichtelijk. De modbus kWh meter is een digitale meter die kan zien welke kant de stroom op gaat. Hij meet dus wat de woning in komt via het energienet en wat er aan teruggeleverde energie van de woning naar het energienet gaat. De slimme meter doet dit automatisch. Die toont zonnepanelen, teruglevering en eigen verbruik.

  In België maken we veelal gebruik van deze oplossing. Bel gerust voor meer informatie.

   

 • Ik krijg geen gegevens binnen van de slimme meter

  Na het aansluiten heb ik wel het dashboard op mijn computer, maar komen er geen gegevens binnen via de P1 poort. Alles is correct aangesloten en alle kabels die meegeleverd zijn worden gebruikt.Het kan zijn dat er toch een andere meterselectie gebruikt moet worden. Selecteer bij de meterintellingen (bij de steeksleutel) even of er wel gegevens binnenkomen als de andere slimme meter geselecteerd wordt.

  Nog steeds geen gegevens? Dan even kijken naar de slimme meter, wij weten sinds kort dat een ISKRA 550, iets ruimte heeft in de P1 aansluiting. Dus bij deze meter is het belangrijk even goed te voelen of de witte P1 kabel iets dieper in de P1 aansluiting geduwt kan worden. 

  Nog steeds geen data, neem dan even contact op met iungo.  

 

Bestel iungo eenvoudig via onze webshop.  BESTELLEN