Inzicht in energie- en gasverbruik

Met iungo heb je altijd inzicht in je energie- en gasverbruik. Via smartphone, tablet en computer zie je in één oogopslag wat je verbruikt. En belangrijker nog: wat het kost. Zo wordt besparen heel eenvoudig.

Realtime informatie

iungo meet realtime (afhankelijk van de slimme meter kan die elke seconde of elke 10 seconden zijn) het energie- en gasverbruik. Gas is niet realtime en afhankelijk van de meter en kan verschillen van 5 minuten tot 1 uurs data. Op het dashboard van iungo staan al je verbruiksgegevens overzichtelijk gepresenteerd in een grafiek. Zet je de waterkoker aan? Ga je koken? Of zet je de tv aan? Een verandering in het verbruik is direct in de grafiek zichtbaar. Zo krijg je inzicht in je sluipverbruik. En kun je direct zien waarop je kunt besparen.

 3
icon-inzicht-gas2 

iungo & iungo lite

Er zijn 2 varianten beschikbaar van de iungo controller. De standaard controller beschikt over een Z-wave radio waardoor het mogelijk is om te communiceren met tussenstekkers.

Wil je alleen verbruik en opbrengst monitoren? En vind je het niet nodig om tussenstekker aan te sluiten? Dan is de iungo lite een alternatief, deze controller beschikt niet over Z-wave radio. Ook de iungo lite kan aangesloten worden op zowel slimme meters en traditionele meters. Ook alle breakout box opties zijn aan te sluiten op de iungo lite.

Inzicht per apparaat

Wat kost mijn wasmachine? En hoeveel verbruikt mijn vriezer? Met behulp van tussenstekkers kun je het energieverbruik per apparaat bekijken. De gekoppelde apparaten zijn allemaal zichtbaar op het dashboard. In de historie kun je de gemeten gegevens bekijken en met elkaar vergelijken. De meeste energiemeters, zoals Everspring en Fibaro, geven om de 30 seconden of bij 80% verandering een nieuwe waarde door. Zet je een apparaat uit? Of juist aan? Dan zie je dit direct terug op het dashboard!

foto-tussenstekker

Koppel meer aan iungo

Koppel nog meer aan iungo

Met iungo is het ook mogelijk om je laadpaal, warmtepomp, zonnepanelen en watermeter te meten. Zonnepanelen en watermeters zijn uit te lezen met behulp van de iungo breakoutbox.

 

De breakoutbox heeft twee ingangen en kan aangesloten worden op de bruto productiemeter van de zonnepanelen en aan de pulsgever voor de watermeter. Maar je kan ook twee strings zonnepanelen aansluiten of twee watermeters.

Wil je meer dan twee verbruikers aansluiten? Dan kan je gebruik maken van Modbus meters. 

Ook om je laadpaal en warmtepomp te meten heb je Modbus meters nodig. Je installeert de Modbus meters in je meterkast en je sluit ze aan op het gewenste apparaat en iungo registreert het verbruik.

 

Bestel iungo eenvoudig via onze webshop.  BESTELLEN